Medewerkers SBB Zwevegem met de fiets naar het werk: “Een extra vakantiedag als beloning”

Heel SBB Zwevegem was met de fiets. (Foto SBB Zwevegem)
Redactie KW

Leuvens boekhoudkantoor SBB, met kantoren over heel Vlaanderen, nam deel aan de #ikfietsnaarhetwerk-actie. Ze koppelden er een extra beloning aan: iedereen die naar het werk fietste, kreeg een extra vakantiedag. Alle medewerkers van regiokantoor SBB Zwevegem namen deel.

Door het fietsen te koppelen aan een extra vakantiedag hoopt het boekhoudkantoor zowel het fysieke als het mentale te bevorderen. Daarbovenop is het volgens hen een mooie manier om hun medewerkers te bedanken voor al hun harde werk. “We willen hiermee aan onze huidige en toekomstige medewerkers aantonen dat we veel vragen, maar ook graag iets teruggeven”, merkt directeur bij SBB Zwevegem Renaat Vandevelde op.

Groot enthousiasme

De medewerkers vonden het alvast fijn om met de fiets te komen. “Het enthousiasme was groot. We hadden er met de collega’s alvast zin in. Heel wat collega’s spraken af om samen naar het kantoor te fietsen.” aldus SBB-medewerkers Emma Duthoo en Anouk Lescouhier. “Op een zomerse werkdag komt ongeveer de helft van de collega’s met de fiets naar het werk. Het is ontspannend en doet je de werkdruk vergeten. We kunnen daarbij ook gebruik maken van de perfecte fietspaden en -snelwegen in de buurt en in de gemeente Zwevegem. Vandaar fiets ik dagelijks naar het werk”, deelt SBB-kantoorassistente Tamara Hoebeke haar enthousiasme.

Ook consulent Bart Himpe was te vinden voor de actie: “Iedereen weet dat fietsen goed is voor de fysieke gezondheid. Ik kwam met de fietst vanuit Waregem samen met een collega. Ik moest mijn tempo wat aanpassen, maar we kwamen beiden frisser en alerter op het werk aan. We hebben afgesproken om dit vaker te doen. Het is natuurlijk ook goed voor de portemonnee.”

Steun vanuit lokaal beleid

De gemeente Zwevegem ziet dergelijke initiatieven graag tegemoet. “Als lokaal bestuur hebben we sympathie voor soortgelijke initiatieven van Zwevegemse bedrijven. Sporten en bewegen is belangrijk, ook voor bedrijven en hun medewerkers. Met het initiatief ‘bedrijvensport’ van onze sportdienst pogen we als lokaal bestuur meer mensen werkzaam in onze gemeente duurzaam aan het bewegen te krijgen. Vanuit het lokaal bestuur moedigen we andere bedrijven graag aan om ook deze weg op te gaan”, vertelt Raf Deprez (CD&V), Schepen van Sport en ondernemen van de gemeente Zwevegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier