Marleen zwaait af in ‘t Vlot in Lichtervelde

Marleen Desmet tussen de kleuters tijdens het middageten. © (foto Kurt)
Sarah Gadeyne

Marleen Desmet (59), bij de kindjes van basisschool ‘t Vlot beter bekend als ‘mevrouw Marleen’, nam na meer dan dertig jaar afscheid van de school.

Ze zorgt voor de kleuters tijdens de opvang en helpt hen bij het middageten.

“Ik ben hier gestart als poetsdame bij de zusters van de Heilige Vincentius. Daarna kreeg ik de kans om over de middag te helpen bij het eten geven van de kleuters, en dat heb ik natuurlijk meegenomen. Ik sta het liefst van al bij de kleuters”, vertelt Marleen. Ze heeft een hart voor de school. Zo hielp ze mee met allerlei activiteiten en heeft ze nog gordijnen genaaid voor de kleuterafdeling en de huidige brandveilige gordijnen in de opvang.

Plannen

Nu ze met pensioen gaat, heeft ze al volop plannen gemaakt. “Ik ga wandelen, zwemmen, ik haak ook, en ik wil computerlessen volgen omdat ik daar meer van wil kennen. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen met mijn echtgenoot Geert Crombez voor onze vier kleinkinderen te zorgen wanneer onze twee zonen en schoondochters opvang voor hen nodig hebben”, aldus nog Marleen.

Afscheid

En dan is er nog binnenkort haar zestigste verjaardag. Alhoewel… “Ik verjaar op 29 februari, dus eigenlijk ben ik pas 15 jaar en mag ik al op pensioen”, lacht ze. Ze werd uitgezwaaid door alle leerlingen en het volledige team tijdens een dag vol leuke activiteiten. De vele kleutertjes, leerlingen en collega’s zullen haar missen. “Het is wel een beetje emotioneel om de school achter me te laten. Maar ik vertrek met een gerust hart, want de opvolging staat klaar”, besluit Marleen. (SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier