Maria Allée viert vandaag 102de verjaardag

© (Foto GST)
Redactie KW

Maria Alléé mocht op zondag 15 januari 102 kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart.

Ze werd exact 102 jaar geleden geboren op 15 januari 1921 in Ruddervoorde. Ze trad in het huwelijk op 2 mei 1946 met wijlen Honoré Buffel die gestorven is in januari 2013. Ze woonde samen met haar echtgenoot in de Torhoutsestraat in Ruddervoorde. Na een tussenstop in het kortverblijf van WZC Ter Luchte is Maria sinds een aantal jaar een vaste bewoner van de afdeling Kamille van het woonzorgcentrum Ter Luchte. Ze is de moeder van Martin Buffel en Jacqueline Uhlendorf, Daniel Buffel en Lena D’hulster, Rik Buffel en Tine Clybouw.

Maria wist op haar 60ste huwelijksverjaardag in 2006 nog te vertellen dat ze vroeger maar één hobby had en dat was voetbaluitrustingen wassen van haar drie zonen. Een voetbalmicrobe is ook terug te vinden bij de kleinkinderen, zeker bij Thomas Buffel die een internationale voetbalcarrière uitbouwde bij onder andere Feyenoord en de Glasgow Rangers. Maria is de trotse grootmoeder van Thomas Buffel (Stephanie De Buysser +) en Annabel Vandebroek, Britt Buffel, Nathalie Buffel (+), Lien Buffel en Wouter Talloen, Ellen Buffel en Jimmy Van Dam. Er zijn elf achterkleinkinderen waarvan de laatste vijf allen meisjes zijn die geboren zijn in 2020: Fausto, Maceo, Oona, Akke, Cem, Lionel, Juta, Flore, Isa, Axelle en Zoė.

Samen met haar echtgenoot Honoré was ze volgens de familie de grootste voetbalfan van kleinzoon Thomas Buffel, maar binnen de familie staan alle kleinkinderen gelijk. “Alhoewel Thomas de meest bekende is, zijn ook al mijn kleindochters en achterkleinkinderen zeer belangrijk in mijn leven”, wist ze te vertellen op haar 100ste verjaardag. En dat zie je nu ook als alle kleinkinderen met hun kinderen aankomen op het feest ter ere van haar verjaardag. Iedere keer toveren de kleintjes een glimlach op het gezicht van oma, zoals ze hier door iedereen genoemd wordt. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.