https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Manifestanten maken menselijke ketting rond omstreden bouwwerf

Enkele kinderen namen ook deel aan de mensenketting. © Davy Coghe
Redactie KW

Langs de Astridlaan in Assebroek bij Brugge werd zondagvoormiddag een menselijke ketting gevormd rond een groot deel van een omstreden woningbouwproject. “Assebroek wordt stilaan volgebouwd met appartementen. En er is ook een waterproblematiek in de bodem die niet ernstig wordt genomen”, klinkt het bij de manifestanten.

Op de site ‘de Maalderij’ langs de Astridlaan in Assebroek, naast het benzinestation, verzamelden zondagvoormiddag bij benadering zo’n honderd mensen die samen een menselijke ketting vormden rond een groot deel van een bouwwerf. Het ging om een initiatief van het actiecomité SOS Klein Appelmoes, die eerder al protesteerde tegen diverse andere bouwprojecten in deze Brugse deelgemeente.

“De projectontwikkelaars en ook de Stad Brugge spelen geen open kaart met de mensen uit Assebroek. Uiteraard was er wel een openbaar onderzoek en werd de bekende gele affiche uitgehangen om die aan te kondigen maar er werd toch wel erg weinig ruchtbaarheid aan gegeven”, zegt Pieter Spanoghe, één van de manifestanten.

“Voor andere projecten kunnen er wel inspraakmomenten georganiseerd worden maar in Assebroek is dat blijkbaar niet mogelijk. Er zijn meerdere problemen met dit bouwproject voor 26 appartementen. Dat komt vlakbij enkele woningen die er al jarenlang staan en zeker visuele hinder zullen ondervinden. Zeker gezien het hoogste punt van dit bouwproject maar liefst vijftien meter hoog is. Dat is echt enorm hoog als je de omliggende woningen, vaak gewone rijwoningen, bekijkt. En er is een breder probleem in Assebroek en wij noemen dat de ‘verflatting’, er worden overal maar flatgebouwen bijgeplaatst en het wat kleinschalige, deels landelijke karakter van Assebroek gaat zo steeds meer verloren.”

“Daarnaast is er bij dit bouwproject hier, maar ook bij veel andere, een grote waterproblematiek. Het is bekend dat veel zones in Assebroek ‘nat’ staan; dat er vaak waterstagnatie is. Hier bij dit terrein waar we nu staan wordt er door de aannemers massaal water weggepompt dat dan geloosd wordt in een achtergelegen weide. De mensen die daar in de buurt wonen zien het water steeds dichter komen, een zeer verontrustende situatie. We roepen alvast het stadsbestuur op om eindelijk eens te luisteren naar en rekening te houden met onze grieven.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten