https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mandeldaele in Emelgem wordt café-restaurant en feestzaal

David Galle gaat samen met Rita café en zaal Mandeldaele uitbaten.©Frank Meurisse Frank Meurisse
David Galle gaat samen met Rita café en zaal Mandeldaele uitbaten.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Café Mandeldaele neemt een nieuwe start als de coronamatregelen versoepelen en de horeca de deuren weer mag openen. “Het wordt niet alleen een café, maar ook restaurant en feestzaal, waar je regelmatig Vlaamse zangers aan het werk zal zien tijdens seniorendagen”, zegt nieuwe uitbater David Galle van de cv Happy Feniks.

“De commanditaire vennootschap Happy Feniks is een evenementenbureau, platenmaatschappij en nu ook café-restaurant en feestzaal”, zegt David Galle, die al horeca-ervaring heeft en vroeger nog een restaurant uitbaatte. Vorig jaar nog runde hij café en feestzaal het Middenstandshuis in Ingelmunster.

Van 9 tot 1

“In Mandeldaele zal je net als vroeger bij Gwendoline een pintje kunnen drinken, maar je zal hier ook ‘s middags en ‘s avonds iets kunnen eten. De zaak zal doorlopend open zijn van 9 uur in de voormiddag tot 1 uur ‘s nachts.”

David wil ook de feestzaal volledig uitbaten. “De maandag en dinsdag zal ik Seniorendagen organiseren. De senioren zullen met bussen uit de hele provincie naar Mandeldaele worden gebracht. Van 10 tot 12 uur kunnen ze dansen en aperitieven, ’s middags is er een etentje en in de namiddag koffie met gebak en een vedettenparade met Vlaamse zangers. Ik wil benadrukken dat er op die seniorendagen geen demonstraties zullen zijn. De eerste twee shows zijn voorzien voor april als corona het toelaat.”

Perenfeesten

David heeft een koksdiploma. “Ik zal ook zelf achter het fornuis staan. Mijn medewerkster Rita zal het gezicht van het café en restaurant zijn. “Op het menu? Heel wat variatie van ribbetjes en spaghetti tot een côte à l’os en een vispannetje. Verder denk ik eraan om een vrijgezellenavond te organiseren. In zaal Mandeldaele zal de mogelijkheid bestaan om een feestje te organiseren of een rouwmaaltijd te geven. En ik kijk ook met de lokale mensen om naar de toekomst opnieuw perenfeesten te organiseren. Maar laat ons nu eerst maar hopen dat we hier zo snel mogelijk mogen beginnen.” (IB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.