Male doet mee aan bebloemingsactie

Karin Robert van Male Solidair: “Vorig jaar was ik net te laat.”© Davy Coghe
Karin Robert van Male Solidair: “Vorig jaar was ik net te laat.”© Davy Coghe
Redactie KW

Voor het eerst doet Male mee aan de bebloemingsactie van Stad Brugge. Het initiatief komt van Male Solidair.

De stad Brugge pakt ook dit jaar opnieuw uit met een bebloemingsactie. Daarvoor doet ze een beroep op de buurtcomités die actief zijn in Groot-Brugge; ook bewoners waar geen buurtcomité actief is, kunnen bloemen aanvragen als ze met minstens vier zijn uit dezelfde straat. De actie wordt momenteel goed voorbereid in de serres van de Stedelijke Groendienst. De Bruggelingen kunnen maximum twintig plantjes aanvragen, die vooraan aan de woning goed zichtbaar moeten zijn.

Eerste keer

Voor het eerst springt Male mee op de kar. Dat initiatief gaat uit van Male Solidair, met Karin Robert en Hendrik Debusschere. “Vorig jaar las ik dat de buurtwerking van het Schuurken zo’n actie had opgezet voor haar buurt”, vertelt Karin. “Ik was toen net te laat om een aanvraag in te dienen. Dit jaar hebben wij meteen geïnformeerd of wij als niet-buurtcomité de bloemen konden aanvragen voor Male. Omdat de parochiale werkgroep ‘Male waar wij Wonen’ dat niet doet, hebben wij met Male Solidair de aanvraag gedaan.”

Karin wist wel dat er een buurtcomité actief is in de Baanderheerstraat. “Maar wij doen het nu voor alle straten van Male. We hebben ook al vragen gekregen van buiten Male, maar die mensen heb ik een bericht gestuurd. Vaak kunnen ze bestellen bij een buurtwerking dichter bij hen.”

Al 1.719 stuks

“De bestellingen lopen vlot binnen”, vult Hendrik Debusschere aan; hij vervangt Vero Dehaese, die om gezondheidsredenen heeft afgehaakt. “Al 98 Malenaars hebben besteld, goed voor 1.719 stuks. De meeste aanvragen komen uit de Brieversweg en de Raadsherenlaan. Die zullen dus volop in de bloemen staan.”

De bloemetjes worden binnenkort verdeeld op het plein bij Sconevelde en de kerk. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.