Luc Vandevyver wordt nieuwe diaken in Poperinge

Luc Vandevyver, diaken uit Wijtschate, voltijds verbonden aan de federatie Heuvelland, wordt met behoud van zijn andere functies met ingang van 1 december verbonden aan het decanaat Poperinge.

© EF

Luc Vandevyver (59) woont in de Schoolstraat in Wijtschate. Hij is getrouwd met Mireille Dekervel, vader van twee gehuwde dochters en opa van vier kleinkinderen. Vandevyver is halftijds leerkracht Godsdienst aan de Vrije Basisschool Lyceum H. Familie in Ieper.

“Ik ben diaken sinds 1997, en leerkracht sinds 1982. Nog tot 30 november blijf ik medeverantwoordelijke voor de federatie Heuvelland. Vanaf 1 december krijg ik een decanale opdracht vanuit Poperinge. Ik zal dus wel nog in Heuvelland komen, omdat dit ook, net als Poperinge, Vleteren en Mesen tot het decanaat behoort. Het wordt dus een uitbreiding van mijn opdracht. Wel blijf ik aalmoezenier van het woonzorgcentrum St.-Medard in Wijtschate”, vertelt Luc Vandevyver.

“Het decanaat bestaat uit 23 kerken. Ik zal er voorgaan bij uitvaarten en huwelijken, doopsels toedienen en assisteren bij gewone missen, tenzij het gebedsvieringen zijn. Het decanaat beschikt slechts over twee diakens, de andere is Dirk Verschoore, en die woont in Mesen. Vandaar dat er versterking nodig was in de regio Poperinge”, aldus nog diaken Luc Vandevyver.

Miguel Dehondt, deken van het decanaat Poperinge en pastoor van de pastorale eenheid Sint-Bertinus Poperinge-Vleteren is tevens benoemd tot pastoor van de federatie Heuvelland.

(AHP-FT EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.