Luc Popelier: ‘Kortrijk en Roeselare vergelijken? Daar waag ik me niet aan.”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Luc, de autobusuitbater uit Marke.

Luc Popelier is een nieuwe Kortrijkzaan. “Maar het bevalt me hier wel”, zegt hij. Eigenlijk is hij van Passendale, maar hij woont sinds vier jaar in Marke. “Ik ben opgegroeid in Passendale, ik heb veel in Roeselare gezeten, maar het bevalt me hier wel.”

Gevraagd om Roeselare en Kortrijk te vergelijken, past hij liever. “Daar waag ik me liever niet aan, dat ligt nogal gevoelig,” lacht hij. Vroeg of laat moest Luc wel hier belanden, want de kantoren van zijn bedrijf bevinden zich al enkele jaren in Kortrijk.

Luc runt samen met onder meer twee broers een autocar- en autobusonderneming onder de naam ‘Coach Partners’, die zowel vervoer regelt voor De Lijn, als voor schoolvervoer en busreizen. Hij doet graag wat hij doet, zegt hij: “Werken met mensen, bezig zijn…”

Ongetwijfeld zou hij kunnen uitpakken met grote verhalen over de vele bestemmingen waar zijn vele bussen naartoe trekken, maar Luc houdt het liever bescheiden. Hij vertelt liever dat het niet altijd makkelijk is om geschikt personeel te vinden. “Ze moeten het juiste rijbewijs hebben en er is een schaarste aan mensen, doordat er weinig werkloosheid is.”