Louis Wauters (21) opent restaurant ‘Bachten de Leie’: “We werken met open keuken, klanten zien me graag bezig”

Louis Wauters (21) begint samen met vriendin Lizette Viaene aan een nieuw avontuur. © JF
Redactie KW

Jong keukentalent Louis Wauters (21) opent zijn eerste restaurant ‘Bachten de Leie’. Samen met zijn vriendin Lizette Viaene en zijn ouders renoveerde hij het pand waar vroeger café t’ Leiezicht was.

Louis Wauters is een opkomend talent in de culinaire wereld. Hij ging op zijn twaalfde naar de hotelschool en volgde les in zowel Spermalie als Ter Duinen. Na zijn opleiding werkte Louis meteen in enkele grote restaurants zoals Castor en Revue in Gent en Hof van Cleve in Kruisem. Vorig jaar mocht was hij ook geselecteerd om samen met chef Lode De Roover deel te nemen aan Bocuse d’Or, in de culinaire wereld ook wel het WK koken genoemd. Helaas werd dit afgelast door corona. “Dat was een beetje een gemiste kans,” zegt Louis. “Maar ik ben niet iemand die daar lang bij stilstaat, ik ben er meteen weer ingevlogen en nu focus ik me volledig op Bachten de Leie. Samen met mijn ouders ben ik al enige tijd bezig met de renovatie van het oude café ’t Leiezicht. Gelukkig is mijn vader een hele handige man. We hebben er een moderne zaak van gemaakt met een open keuken. Mensen vragen me vaak of ik daardoor geen extra stress krijg, helemaal niet. In een gesloten keuken moet het ook proper liggen en ik vind het niet erg als mensen me eens aanspreken als ik bezig ben. De klanten zien me graag bezig.”

vaste waarde

“In Bachten de Leie wil ik de mensen vooral op hun gemak stellen en voor iedereen toegankelijk zijn, zowel voor een snelle lunch aan 19 euro over de middag als met een uitgebreide kaart ’s avonds.

Het is niet de bedoeling om er het hof van Cleve van te maken. Zelf ben ik een slagerszoon en mijn favoriete eten is dan ook een goed stuk vlees, een côte à l’os met goeie béarnaisesaus en verse frietjes. Mijn vriendin Lizette (19) zal de zaal voor haar rekening nemen. Zij volgde een jaar hotelmanagement maar laat nu haar studies vallen voor de zaak en dat zien we volledig zitten, we zijn goed op elkaar afgesteld. Natuurlijk maken we fouten maar daar leren we uit. Samen hopen we dat Bachten de Leie een vaste waarde wordt in Zulte waar iedereen met plezier eens terug komt.” (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier