Loopclubs kijken uit naar Grensloop Trialrun

Sabrina Vinquier van het Running Team Lauwe en Joost Cockuyt van het Team Joost.© (Foto WO)
Sabrina Vinquier van het Running Team Lauwe en Joost Cockuyt van het Team Joost.© (Foto WO)
Redactie KW

De trialrun van 28 tot 30 mei in Lauwe, het coronaveilige alternatief voor de jaarlijkse grensloop in Menen, komt met rasse schreden dichterbij. Voor de organisatie van dit event werkt de sportdienst en de sportraad Menen samen met de Lauwse loopclubs Running Team Lauwe en Team Joost, die eensgezind de handen in mekaar slaan.

Sabrina Vinquier (RTL) en Joost Couckuyt (TJ) tekenden vier routes uit met voor elk wat wils. “Er zijn vier verschillende afstanden: 5, 10, 20 en 30 km, die zowel voor lopers als voor wandelaars bedoeld zijn. Aan de 5 km koppelen we een fotozoektocht voor gezinnen. Op de drie dagen kan je starten tussen 8 en 16 uur. Deelname is gratis, maar er wordt dan ook geen klassement opgemaakt. Wie deelneemt kan gerust loopsessies afwisselen met een stukje wandelen. Competitief ingestelde deelnemers kunnen wel hun resultaten vergelijken via Strava”, zegt Joost.

“Het is vooral de bedoeling om te genieten van de natuur en mooie plekjes in Lauwe en omgeving te ontdekken. Zeker voor niet-Lauwenaars zullen de wegjes die we aandoen een openbaring zijn”, gaat Sabrina Vinquier verder. “Het parcours verloopt hoofdzakelijk offroad over gras, grind, aarde en boswegeltjes. Het is golvend en uitdagend. Afhankelijk van de afstand slingert het parcours zich doorheen Lauwe, Marke, Kortrijk en Menen. We doorkruisen ook verschillende keren het Preshoekbos, komen voorbij de Libel en passeren langs de Leie door het Diefhondbos en het natuurgebied De Noordkaai.” (CBM)

Deelnemers wordt aangeraden om met de fiets naar de start aan Sporthal Ter Leie te komen, ruime fietsparking is voorzien. Info: www.grensloop.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.