Lokale dienstencentra van Zedelgem wil iedereen in beweging zetten

Het nieuwe aanbod bewegingsactivtieten werd onder ruime belangstelling gelanceerd. © BC

De gemeente lanceert een nieuw aanbod bewegingsactiviteiten op maat van iedereen. De activiteiten worden georganiseerd in alle lokale dienstencentra. “Of je nu fit of minder mobiel bent, jong of ouder, of een beperking hebt… er is voor elk wat wils”, zegt burgemeester Annick Vermeulen.

De bewegingsactiviteiten zijn toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen en eveneens voor mensen met een beperking. “We willen met de lancering van dit breed aanbod aan bewegingsactiviteiten het belang van bewegen en het positieve effect daarvan op onze fysieke en mentale gezondheid in de kijker zetten. Of je nu fit of minder mobiel bent, jong of ouder, of een beperking hebt… er is voor elk wat wils. Iedereen is welkom in onze dienstencentra om het aanbod te ontdekken”, opent burgemeester Annick Vermeulen.

Er werd een nieuw logo gecreëerd om deze activiteiten herkenbaar te maken in de katern van de dienstencentra in het Zedelgem-magazine. Daar worden alle activiteiten in gepubliceerd. Ook op de website van de gemeente zijn alle activiteiten terug te vinden. “Met dit nieuwe logo willen we aantonen dat het over een activiteit op maat gaat. We begrijpen dat sommige mensen gevoeliger zijn voor prikkels uit hun omgeving. Daarom hebben we ons best gedaan om bij bepaalde activiteiten een rustige sfeer te creëren. Daarnaast streven we ernaar om onze activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom bieden we een verscheidenheid aan hulpmiddelen en aanpassingen aan, zodat iedereen vlot kan deelnemen. We houden ook rekening met mensen die een aangepaste zorgnood hebben”, vervolgt schepen van Lokale Dienstencentra Ellen Goes.

Investering 8.000 euro

De gemeente investeerde 8.000 euro in het aanbod aan bewegingsactiviteiten dat in alle lokale dienstencentra zal worden aangeboden. Zo werd er geïnvesteerd in drie mobiele indoor petanquebanen, met aandacht voor valpreventie en voorzien van aangepaste ballensets. Er werd ook materiaal aangekocht om boccia te spelen, net als een indoor curling met duwstok, een indoor croquet, een biljart met hulpmiddelen, pittenzakken om te werpen. Er is G-darts, G-dans en de trage trappers en de trage stappers zijn respectievelijke een laagdrempelige fietsgroep en een laagdrempelige wandelgroep. Het volledige aanbod ontdek je op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier