Lokaalmarkt Brugge is verhuisd naar Hotelschool Ter Groene Poorte

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Lokaalmarkt Brugge is op vrijdag 6 november verhuisd naar Hotelschool Ter Groene Poorte. Eerder bevond deze markt zich tijdelijk in de Sint-Franciscuskerk in Sint-Kruis. “We hebben er zin in”, zegt marktverantwoordelijke Cibe Vandewalle. “Eindelijk een vaste locatie voor onze Lokaalmarkt. Wekelijks openen we de deuren, maar voorlopig zonder bar en kinderatelier. In deze tijden is het belangrijker dan ooit om het thuis gezellig te maken. Genieten van verse, lekkere producten is daar een onderdeel van.” Lokaalmarkt Brugge is elke vrijdag open van 15 tot 19 uur. Ook online producten bestellen en afhalen op de markt is mogelijk.

Lokaalmarkt Brugge bestaat al even. De versmarkt nam de afgelopen jaren intrek in twee verschillende, tijdelijke locaties. Nu heeft deze markt met streekproducten eindelijk een vaste stek gevonden. Op vrijdagnamiddag 6 november opende de Brugse schepen van sociale zaken, werk en ondernemen Pablo Annys de Lokaalmarkt in Hotelschool Ter Groene Poorte.

Lokale boeren

Boeren en producenten uit de streek bieden er elke vrijdag tussen 15 en 19 uur een aanbod verse voedingsproducten aan. Naast vlees, groenten en zuivel vind je er brood, fruit en vis. Wekelijks wordt het vaste aanbod aangevuld met lokale producenten die ambachtelijk werken. Volgens marktverantwoordelijke Cibe Vandewalle is kwaliteit de grootste troef van Lokaalmarkt. “Ons brood bevat geen meelverbeteraars en verteert makkelijk. Onze zuivelproducten zijn puur natuur. Op kwaliteit doen we geen toegift. Mochten onze groentjes bovendien kunnen wandelen, zouden ze te voet naar onze markt komen”, lacht ze. “De verse, lekkere producten van Lokaalmarkt zijn ideaal om het in deze tijden thuis extra gezellig te maken.”

Veilig shoppen

“Op de markt moet de klant zich veilig voelen”, benadrukt Cibe Vandewalle. “We passen natuurlijk alle veiligheids-maatregelen toe. Door de huidige omstandigheden blijven de bar en het kinderatelier dicht. Want Lokaalmarkt is eigenlijk ook een plaats van ontmoeting. Ontmoetingen met boeren en producenten, buren, familie … Na je boodschappen kun je normaal gezien genieten van lokale dranken in de bar. Bovendien is er een ruimte waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen of knutselen. Iets om opnieuw naar uit te kijken.”

Omdat de markt indoor is, zit je ook bij slecht weer droog en warm. Met het handige betaalsysteem reken je al je inkopen in één keer af, cash of met bancontact. En een extra troef is de gratis parking. “En voor wie liever online shopt, is er de webshop. Je kunt wekelijks tot en met donderdag 20 uur boodschappen bestellen. Je hoeft alleen nog op te halen en af te rekenen. We voorzien bovendien een apart afhaalpunt zodat je niet hoeft te wachten. Lekker veilig.”

Samenwerking

“Met de komst van Lokaalmarkt komt een mooie samenwerking tot stand”, zegt Daan Vanslembrouck, communicatieverantwoordelijke van Ter Groene Poorte. “De kernwaarden van de versmarkt beklemtonen ook waar we als beleid in geloven. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en staat ook bij ons voorop. Wij geven onze leerlingen mee dat een lokale verankering een meerwaarde biedt. Werken met regionale of streekproducten stimuleert de lokale economie en je zet in op een duurzaam beleid. Waarom werken met vis uit een ander continent als onze Noordzee vol zit?”

Ter Groene Poorte zet al jaren in op streekproducten. “Het feit dat de Lokaalmarkt nu iedere week bij ons plaatsvindt is voor ons een meerwaarde als school, maar zeker ook voor de klanten en de mensen uit de buurt. Het zet onze duurzaamheidsgedachte op een goeie manier extra in de verf.”

Lokaalmarkt Brugge vindt elke vrijdag tussen 15 en 19 uur plaats in Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat 14 in Sint-Michiels. Meer info op www.lokaalmarkt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten