Linda heropent op 14 juli kwaliteitsbakkerij Page in Handzame

Linda Deseure, hier met haar dochter Chloé, kijkt ernaar uit om de klanten te voorzien van brood en banket. © gf
Redactie KW

Toen Guido Page en zijn echtgenote begin februari met pensioen gingen, werden ook de deuren van de succesvolle bakkerij in de Kronevoordestraat gesloten. Maar niet voor lang … Op 14 juli heropent Linda Deseure onder de naam ‘Bakkerij Linda’ de deuren om er dagverse artisanale producten van een gekende bakker uit Izegem te verkopen.

Linda (39), die Afrikaanse roots heeft, houdt van koken en lekker eten. Met zuivere en dagverse producten is ze in haar geboorteland opgegroeid. “Ik vind het belangrijk dat mensen kwaliteitsvolle voeding kunnen eten in plaats van machinale massaproducten.”

Koen Maes is een bakker uit Izegem die al jaren kwaliteit op de plank brengt. Hij heeft zijn strepen al verdiend. Daarom koos ik ervoor om met hem samen te werken. Hij heeft er op die manier een extra verdeelpunt bij en ik voorzie de inwoners van Handzame en omstreken van dagverse kwaliteit”, vertelt de uitbaatster, die haar best doet om Nederlands te spreken.

West-Vlaams dialect

Sinds een vijftal jaar woont Linda in de gemeente Kortemark, samen met haar man en dochtertje Chloé. “Nederlands is voor mijn dochter al lang geen probleem meer, want zij loopt school op Sint-Jozef-Hooglede, de Geite dus. In mijn gezin spreken we nog altijd Engels. Het zal dus een uitdaging zijn om het West-Vlaamse dialect onder de knie te krijgen”, lacht Linda, die ervan overtuigd is dat ze via de babbeltjes met haar klanten snel zal bijleren.

Bij Bakkerij Linda vind je dagelijks een uitgebreid gamma artisanaal en dagvers brood en gebak. Je kunt er ook terecht voor een ruim randassortiment. De winkel is doorlopend open van 7 tot 18.30 uur en op zaterdag tot 18 uur.

Op zondag en maandag is de bakkerij gesloten, net zoals die van de Izegemse artisanale bakker. “Spijtig dat ik op zondag niet open kan zijn voor mijn klanten”, zegt Linda, “maar ik verkoop alleen dagverse kwaliteitsproducten. Ik ga alleen voor het beste!”, klinkt het overtuigd. (LTK)

Bakkerij Linda, Kronevoordestraat 31, Handzame, www.bakkerijlinda.be, www.facebook.com/BakkerijLindaHandzame

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier