Fernand Bonneure werd geboren op 18 mei 1923 in Brugge; hij liep school aan het Sint Lodewijkscollege in Brugge en aan de sociale school in Roeselare. Van 1944 tot 1948 was hij KSA-gouwleider voor West-Vlaanderen. Van 1954 tot 1983 was hij uitgever, eerst bij Desclée de Brouwer, vervolgens bij Orion in Brugge en bij Orbis/Orion in Beveren. Hij was onder meer de 'ontdekker' van Herman de Coninck, wiens eerste succesvolle bundel 'De lenige liefde' hij uitgaf in tien drukken.

Fernand Bonneure was ook erevoorzitter van de Vereniging voor Vlaamse Letterkundigen, en medestichter en erevoorzitter van de Vereniging van West-Vlaamse schrijvers. Hij was medestichter en redactielid van het tijdschrijft 'West-Vlaanderen', later 'Vlaanderen'. Hij was tevens medestichter en erevoorzitter van de Stedelijke Culturele Raad van Brugge en jarenlang was hij ook lid van de Orde van den Prince. Hij was ook actief kunstcriticus, organiseerde kunstenaarsweekends en publiceerde zelf enkele dichtbundels.

Fernand Bonneure was gehuwd met Georgine Lanckriet (+2008) en is de vader van Annemie, Jan (huidig voorzitter van de Stedelijke Culturele Raad van Brugge, Paul en Kristien (VRT-journaliste).

Fernand Bonneure wordt begraven in de Sint-Salvatorkathedraal in Brugge op zaterdag 30 september 2017 om 10.30 uur.

Fernand Bonneure werd geboren op 18 mei 1923 in Brugge; hij liep school aan het Sint Lodewijkscollege in Brugge en aan de sociale school in Roeselare. Van 1944 tot 1948 was hij KSA-gouwleider voor West-Vlaanderen. Van 1954 tot 1983 was hij uitgever, eerst bij Desclée de Brouwer, vervolgens bij Orion in Brugge en bij Orbis/Orion in Beveren. Hij was onder meer de 'ontdekker' van Herman de Coninck, wiens eerste succesvolle bundel 'De lenige liefde' hij uitgaf in tien drukken.Fernand Bonneure was ook erevoorzitter van de Vereniging voor Vlaamse Letterkundigen, en medestichter en erevoorzitter van de Vereniging van West-Vlaamse schrijvers. Hij was medestichter en redactielid van het tijdschrijft 'West-Vlaanderen', later 'Vlaanderen'. Hij was tevens medestichter en erevoorzitter van de Stedelijke Culturele Raad van Brugge en jarenlang was hij ook lid van de Orde van den Prince. Hij was ook actief kunstcriticus, organiseerde kunstenaarsweekends en publiceerde zelf enkele dichtbundels. Fernand Bonneure was gehuwd met Georgine Lanckriet (+2008) en is de vader van Annemie, Jan (huidig voorzitter van de Stedelijke Culturele Raad van Brugge, Paul en Kristien (VRT-journaliste).