Lenteschoonmaak levert tien volle vuilniszakken op in Wielsbeke

Gaby Benoit, Filip Deconinck, Natasha Coryn, Frédéric Depypere, Ine Callens en Emy Verstraete. (foto ELD)
Redactie KW

Overal in Vlaanderen vonden van 23 maart tot 6 april opruimacties plaats in het kader van de jaarlijkse Lenteschoonmaak van Mooimakers. Ook in Wielsbeke ging men op pad. “Enkele uurtjes zwerfvuil ruimen resulteerde helaas in vijf zakken restafval en vijf zakken PMD”, zucht Frédéric Depypere van TEAM 8710.

In Wielsbeke zijn er een vijftigtal Mooimakers actief die enkele keren per maand op stap gaan. De Lenteschoonmaak is een jaarlijks terugkerende actie. “Ook in september komt er in onze gemeente een grootschalige zwerfvuilactie”, aldus Frédéric Depypere. Dat deze acties nodig zijn, bewijzen de volle zakken achteraf. “Het is onbegrijpelijk hoeveel mensen hun afval laten rondslingeren”, klinkt het.

“Nu kozen we voor straten waar eigenlijk anders geen Mooimakers actief zijn. We namen de Rijksweg richting Breestraat en een stuk van het jaagpad onder handen. Net als de 13e Liniestraat. Ook het centrum van Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke werden onder handen genomen. We deden bewust Ooigem niet, omdat daar Fernand en Carmen fenomenaal werk leveren. Dit koppel is er dag in dag uit zwerfvuil aan het ruimen. We zijn heel blij dat er toch zoveel vrijwilligers zich ervan bewust zijn dat een proper straatbeeld toch veel aangenamer is”, besluit Frédéric.

Meedoen?

Wil je alleen of samen met je partner een deel van de straat, de hele wijk, het speelplein om de hoek of een glasbol netjes houden? Dan kan je een Mooimaker-overeenkomst aangaan bij Imog. Wat word er van je verwacht? Imog vraagt je om je eigen zone elf keer per jaar of ongeveer een keer per maand op te ruimen en daar om de drie maanden een update van te bezorgen. Wat krijg je hiervoor? Opleiding en begeleiding, opruimmateriaal (grijper, fluohesje, handschoenen, vuilniszakken), een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Ongevallen, een jaarlijkse onkostenvergoeding van 60 euro als Mooimaker glasbol en 90 euro als Mooimaker buurt.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier