Lego troef tijdens elfde editie van Brick Tricks in Tielt

Gedurende tien jaar was Peter Nuyttens uit Meulebeke de drijvende kracht achter de hobbybeurs Brick Tricks. Nu hebben Meulebekenaar Geert Vanderbeke en Waregemnaar Kurt Dhaene het Legoheft in handen genomen. Op 2 en 3 februari presenteren zij samen met een ploeg gedreven medewerkers Brick Tricks 11 in Het Reuzenhuis in Tielt.

De organisatoren van Brick Tricks 11 bij enkele van hun creaties. (foto Luc) © (foto Luc)

Was het voor de adepten van de Legobouwsteentjes eventjes bang afwachten of de Legobeurs in Tielt dit jaar nog zou plaatsvinden, dan is er witte rook te melden. Legosteentjes mogen al enkele decennia oud zijn, aan populariteit hebben ze nog niks ingeboet, integendeel zelfs. Wat men met de legendarische steentjes kan ineenknutselen, lijkt ongelooflijk. Robots, technische en/of computergestuurde creaties, niks staat de creatieve drang van de ontwerpers in de weg.

Wie van dit alles eens wil proeven of wie zijn kinderjaren wil herbeleven, zal zeker present tekenen op Brick Tricks. Geert Vanderbeke uit Meulebeke is al van zijn vierde levensjaar in de ban van dit bijzondere speelgoed. “Bouwen met Lego maakt me echt rustig, het is een fantastische therapie”, zegt hij. “Wanneer ik een constructie maak met Legostenen zit ik echt in een cocon en vergeet ik de wereld om me heen.” Geert is vooral geboeid door alles wat met Star Wars te maken heeft.

Dino en reuzenrobot

Samen met zijn vriend en medeorganisator Kurt Dhaene uit Waregem en hun echtgenotes Suzy en Veronique bezoeken ze jaarlijks heel wat Legobeurzen in binnen- en buitenland. Kurt Dhaene is lid van de heemkring van Waregem ‘De Statievrienden’. Hij bouwde het mooie station na dat de Duitsers na de Eerste Wereldoorlog hadden opgeblazen. “Mijn passie voor Lego heb ik geërfd van onze zoon Kenny”, weet Kurt. “Vier jaar geleden werd ik echt door die microbe gebeten en sindsdien is Lego part of my life.”

“We kunnen terecht trots zijn op de 11de Legobeurs in Tielt. In een mum van tijd waren de beschikbare standen ingenomen. Eyecatchers zijn dit jaar enkele bouwsels in steam punk, waaronder een indrukwekkende prehistorische dino en een reuzenrobot. Kortom, het loont zeker de moeite om de beurs te bezoeken.”

Brick Tricks 11 is te bezoeken op zaterdag 2 februari van 10 tot 18 uur en op zondag 3 februari van 10 tot 17 uur. De toegang bedraagt 1 euro. Locatie: Het Reuzenhuis, Gruuthusestraat 90 in Tielt. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.