Leerlingen vijfde en zesde leerjaar VBS Langemark worden woensdag getest op school

De schoolpoort van VBS Langemark. (Foto TOGH)
De schoolpoort van VBS Langemark. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Doordat opnieuw een leerkracht van VBS Langemark positief testte op covid-19 worden woensdag het vijfde en het zesde leerjaar getest op school. “Voorlopig hoeven ze nog niet in quarantaine”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem.

In Vrije Basisschool Langemark zijn sinds maandag het eerste en vierde leerjaar in quarantaine nadat twee leerlingen van het vierde leerjaar en een leerkracht in het weekend positief testten op het coronavirus. Nu blijkt er nog een leerkracht een positieve test afgelegd te hebben. “Die leerkracht zat al in quarantaine omdat het vierde leerjaar in quarantaine zit”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem van Langemark-Poelkapelle. “Door die extra besmetting worden ook het vijfde en het zesde leerjaar morgen getest. In overleg met de artsen hebben we kunnen bekomen dat de kinderen getest worden op school.”

Geen quarantaine

Het gemeentebestuur opteert dus om zoveel mogelijk de lessen te laten doorgaan. “Vandaag (dinsdag, red.) hadden we overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, met de artsen van het CLB, met de school en de veiligheidscel van het gemeentebestuur. Er werd beslist dat de leerlingen van het vijfde en zesde voorlopig niet in quarantaine hoeven, tot we de uitslagen van de testen hebben. We hopen dat we het op die manier in kaart kunnen brengen en misschien dingen uitsluiten. Het zou dus kunnen dat er gezegd wordt dat bijvoorbeeld de vijfdes in quarantaine moeten maar de zesdes niet, of omgekeerd.”

Resultaten testen

Het is dus wachten op de resultaten van de testen. “Normaal duurt dat 24 uur, denk ik. Misschien komen de resultaten nu sneller omdat ze onderzocht worden in het labo van het Jan Yperman Ziekenhuis. Ik hoop dat we toch zeker donderdag meer weten”, besluit Lieven Vanbelleghem. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.