Leerlingen van Bulo Blijdhove in Menen kunnen zich uitleven op nieuwe tribune

De kinderen genieten al van de tribune.© CBM
De kinderen genieten al van de tribune.© CBM
Redactie KW

Bulo Blijdhove heeft een nieuwe blikvanger op de speelplaats. Sinds een goeie maand kunnen de leerlingen er gebruik maken van een gloednieuwe multifunctionele tribune. Die timmerden de leerkrachten met hulp van een doe-het-zelfspecialist in elkaar.

Met de eerste editie van ‘Klushelden’ willen Brico & Brico Planit scholen aanmoedigen om zelf de mouwen op te stropen en hun schoolgebouwen of speelplaatsen onder handen te nemen. Uit een kleine duizend inzendingen selecteerde de doe-het-zelf-specialist twintig scholen. Ook Bulo Blijdhove behoorde tot de uitverkorenen. Naast vakkundig advies kreeg de school een waardebon om te spenderen aan materiaal en gereedschap.

Klushelden

“De leerlingenraad had al eens gevraagd om te zorgen voor een podium of een tribune met zitplaatsen”, zegt directeur Pieter Mullaert. “Het project van Brico leek ons een uitgelezen kans om met dat idee aan de slag te gaan. We hebben alles uitgetekend, een materiaallijst opgesteld en die aan Brico bezorgd. We bleven daarbij net onder het vooropgestelde bedrag van 10.000 euro.”

Een aantal leerkrachten profileerden zich als onvervaarde klushelden en boksten de tribune tijdens weekends en vakanties in elkaar. Aanvankelijk zouden ze daarbij hulp krijgen van ouders, maar door de coronamaatregelen kon dat uiteindelijk niet. Voor het verzagen van de panelen kon de school terecht in het VTI Menen.

Het eindresultaat is een kleurrijke, verplaatsbare en modulaire tribune voor de speelplaats geworden. “De tribune, waarin onze schoolfiguur Bliep verwerkt is, bestaat uit vier rechte delen en vier hoekelementen. Die kunnen in de vorm van een arena geplaatst worden, maar ook andere opstellingen zijn mogelijk. Zo kunnen we de stukken afzonderlijk als losse zitelementen gebruiken. Onder in de tribune is er ruimte voorzien om sport- en spelmateriaal op te bergen.”

De tribune is nu een vertrouwd onderdeel van de speelplaats. “De kinderen gebruiken ze om erop te spelen, te zitten, te tekenen, de trappen op en af te lopen of om te supporteren tijdens een partijtje voetbal. Het is het ideale decor voor ons maandmoment en ook voor het schoolfeest zal de tribune uitstekend van pas komen”, aldus Pieter Muyllaert.

(CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.