Leerlingen Sint-Jozefsinstituut Oostende dansen voor bewoners WZC ’t Ponton

De senioren konden de optredens wel smaken.© JRO
De senioren konden de optredens wel smaken.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De leerlingen van het derde, vierde, vijfde, zesde en zevende jaar Zorgkunde van het Sint-Jozefsinstituut bezorgden de bewoners van woonzorgcentrum ’t Ponton een leuke namiddag in kader van hun GIP-eindwerk.

Het einde van het schooljaar nadert en dan komt uiteraard ook het eindwerk eraan. De keuze lag dit jaar op het entertainen van de bewoners van woonzorgcentrum ’t Ponton in de Nachtegaelenstraat. Die kregen het – net als heel wat bewoners van woonzorgcentra – tijdens het laatste anderhalf jaar hard te verduren. “Die mensen hebben afgezien, om maar te zwijgen van hun medebewoners die ze verloren zijn”, vertelt Emily Roos (20) van het zevende jaar Zorgkunde. “Als we dan toch een keuze moesten maken voor ons eindwerk, dan kunnen we er zowel mensen een plezier mee doen. Dat hebben ze meer dan verdiend.”

Voor de gelegenheid werd een heus feestplein opgetrokken. De bewoners konden de optredens wel smaken. “We hebben verschillende klassen uit dezelfde richting bij ons eindwerk betrokken, want ook zij hebben geleden onder de coronacrisis”, pikt Ella Top (19) in. “Het leek ons leuk om de handen in elkaar te slaan en samen een heuse show op poten te zetten voor die mensen. En ik denk dat we wel in ons opzet geslaagd zijn. We krijgen alleen maar leuke commentaren te horen. Elke klas mocht kiezen hoe ze de mensen zouden entertainen. Maar meestal ging het om dansjes.”

Goed gevoel

Uiteindelijk keerden de bewoners met een goed gevoel terug naar hun vertrouwde woonzorgcentrum. Ook de medewerkers van ’t Ponton zijn blij met de actie van de leerlingen. “Dit konden onze bewoners echt wel eens gebruiken. We zijn de leerlingen erg dankbaar”, liet directeur Connie Depotter weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier