Last Post schrijft voor het eerst vacature uit

© (Foto TP)
Redactie KW

De onafhankelijke Ieperse vrijwilligersorganisatie Last Post Association, die sinds 1928 verantwoordelijk is voor de dagelijkse organisatie van de Last Post onder de Menenpoort, schrijft voor het eerst een vacature uit. De vereniging zoekt een extra ceremonial assistant. Voor het geld mogen kandidaten het niet doen. “Dit blijft vrijwilligerswerk.”

Een ceremonial assistant moet de plechtigheid mee helpen faciliteren, voorbereiden en afronden onder de verantwoordelijkheid van de aanwezige bestuurder. Een belangrijke taak is de deelnemers en bezoekers op een hoffelijke, vriendelijke, dienstbare en discrete manier begeleiden, en dit zoveel mogelijk in de taal van de deelnemers en bezoekers. Daarvoor is een vlotte kennis van het Engels en een basiskennis Frans vereist.

“Je bent mee het visitekaartje en vaak een aanspreekpunt voor de vele bezoekers uit binnen- en buitenland, die de plechtigheid bijwonen”, klinkt het in de vacature. “Je bent geduldig, flexibel, gastvrij, proactief, probleemoplossend, secuur, een teamplayer en je hebt een representatief voorkomen. Je kunt vlot omgaan met verschillende mensen en blijft steeds kalm in alle situaties.”

Kandidaten wonen best in Ieper of de onmiddellijke omgeving, want ze worden in een wekelijkse beurtrol ’s avonds onder de Menenpoort verwacht.

“Het is de eerste keer in onze 93-jarige geschiedenis dat we een vacature uitschrijven”, zegt Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association. “We wilden eens buiten onze besloten kring kijken en vers bloed aantrekken voor de versterking van ons huidig team van drie ceremonial assistants, zodat hun werk wat verlicht wordt. Om de juiste persoon te rekruteren, leek een vacature ons ideaal.”

Het gaat niet om een betaalde job. “Het blijft vrijwilligerswerk. Kandidaten moeten net zoals ons bereid zijn een deel van hun vrije tijd op te offeren voor dit unieke eerbetoon. De vacature blijft openstaan tot die ingevuld is.”

Interesse? Mail je motivatie en gedetailleerd cv naar admin@lastpost.be. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier