KWB Lichtervelde verwent leden met aperitiefpakket

©Kurt Desplenter Foto Kurt
©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Januari is doorgaans een maand die gevuld is met nieuwjaarsrecepties en -drinks, maar dit jaar moet dat nog even in de koelkast. Tal van verenigingen pakken het daarom even anders aan. Zo verwende KWB Lichtervelde haar leden met een aperitiefpakket.

Dat pakket konden de leden afgelopen zondagvoormiddag komen afhalen. “We boden een tapasplankje aan met een bijhorende ‘bubbel’ onder de vorm van cava. Ook een kaartje met onze wensen voor het komende jaar zat erbij. De kinderen werden ook niet vergeten, zij kregen een alternatief pakketje. We zijn nog altijd een gezinsbeweging”, vertelt Stijn Neirynck. “Het meeste contact met onze leden verloopt voorlopig per mail, we hebben ook al online vergaderd met onze coaches van de verschillende werkgroepen.”

Griezeltocht krijgt vervolg

“Heel veel hebben we nog niet kunnen organiseren. Onze laatste ‘normale’ activiteit was onze comedyavond net voor de eerste lockdown. Onze mini citytrip naar Charleroi viel ook in het water. Verder hebben we nog een griezeltocht georganiseerd. Dit was een wandeltocht in Lichtervelde waar telkens griezelborden langs de weg opgesteld stonden. Op ieder bord kon een QR-code gescand worden. Door het scannen van de code kregen de wandelaars een deel van griezelverhaal te horen, ingelezen door Bent Van Looy.”

Staan er activiteiten op til eens de maatregelen kunnen versoepelen? “Onze jaarlijkse potgrondverkoop zal op een coronaveilige manier kunnen doorgaan. We denken er ook nog aan om een online quiz op poten te zetten. En de griezeltocht krijgt een vervolg: ‘De paashaas is verdwenen.’ Een knotsgekke zoektocht naar de paashaas.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier