KVO-sponsor Diaz schenkt spits Sakala liefst 3 ton kledij voor Zambia

Fashion Sakala kreeg van KV Oostende-sponsor Diaz 3 ton kledij voor zijn geboorteland.©Maxime Petit MP
Fashion Sakala kreeg van KV Oostende-sponsor Diaz 3 ton kledij voor zijn geboorteland.©Maxime Petit MP
Redactie KW

Diaz, de succesvolle fabrikant van raamdecoratie en zonwering en eveneens sponsor van KV Oostende, pakt uit met een opvallende actie. De medewerkers hebben maar liefst 3.000 kilogram kledij ingezameld voor de geboortestreek van Fashion Junior Sakala, de Zambiaanse spits van KVO.

“Het idee kwam tussen ‘pot en pint’ ter sprake”, begint Frank Dierckens, ceo van Diaz Sunprotection en voorzitter van KV Oostende. “Het leek me mooi om met onze firma de geboortestreek van onze topspits Fashion Sakala een duwtje in de rug te geven door kledij te schenken.” Zo gingen ze bij Diaz in Ardooie en Tielt aan de slag om via familie, vrienden en kennissen allerlei kledij in te zamelen voor Zambia. “We koppelden er intern een wedstrijd aan. Wie de meeste kleren bijeen kon sprokkelen, kreeg twee viptickets voor een match van KVO. Wie op een tweede of derde plaats strandde, mocht drie of twee flessen champagne opstrijken”, legt de ondernemer uit.

Recordhouder met 500 kilogram

“De actie kende een ongelooflijk succes. In Tielt slaagde iemand erin om zo maar eventjes 150 kilogram kledij in te zamelen. Maar het record was voor Ardooie, waar een medewerker maar liefst 500 bij mekaar kreeg. Je moet je dus inbeelden dat die persoon x-aantal keer over en weer is gereden met een autokoffer vol kledij, hé”, weet Dierckens. “Leuk detail: in onze vestiging in Ardooie werkt een diehardfan van KVO die maar wat graag eerste wou worden. Dat lukte met een tweede plaats echter niet, waarop we toch besloten om ook deze medewerker tickets te schenken.”

“Het belangrijkste is echter dat we Fashion en zijn geboortestreek in zuidelijk Afrika kunnen steunen. Die mensen hebben het er echt niet breed. Sakala was er al een held en zal dat nu nóg meer zijn. De immense hoeveelheid kledij zullen we nu per schip en vervolgens met de vrachtwagen vervoeren. Ook van onze kant is het belangrijk dat we weten dat onze hulp goed terecht komt en een duidelijk doel heeft. Via Sakala’s vrouw, die nog altijd in Zambia woont, zullen we de nodige contacten leggen.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.