Kuurne Zomert met kleur en gezelligheid

De Kuurnse notabelen hebben de vrolijkheid alvast aardig te pakken. © BRU
Redactie KW

Met zonnebloemen op de centrumvoetpaden, linten met meters vlagjes op het voorplein van het gemeentehuis en in de centrumstraten, en diverse andere activiteiten wil de gemeente Kuurne de donkere coronaperiode laten vergeten.

Twee maanden lang worden de Kerkstraat, het marktplein en de Koningin Elisabethstraat omgetoverd tot gezellige, kleurrijke zomerstraten. De gemeente werkt hiervoor samen met evenementenbureau Kapcon. Daarnaast staan er in die twee maanden ook openluchtcinema’s, optredens en kunst geprogrammeerd.

“Kuurne Zomert is er niet alleen voor onze eigen inwoners”, vertelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “We willen ook de passanten op het jaagpad langs de Leie nieuwsgierig maken. De feestelijke sfeer in onze centrumstraten is alvast heel uitnodigend.”

Zonnebloemen

Om deze feestelijke sfeer te bekomen, liet de gemeente duizend meter vlaggenlijnen met vlagjes in felle kleuren aanrukken en werden honderden zonnebloemen geschilderd op de centrumvoetpaden.

“De absolute eyecatcher wordt ongetwijfeld ons Kuurns logo in een zomers jasje dat binnenkort op het marktplein zal verschijnen”, gaat burgemeester Benoit verder. “Maar onze gemeente heeft nog veel meer in petto. Op het programma staan openluchtcinemavertoningen, net zoals vorig jaar, kunst aan de vlasroterij en gratis zomerconcerten op de kiosk op het marktplein.”

Speelstraten

“Daarnaast is er het tweedaagse festival p’Latsedoen op de Vlaskouter, en een optreden van Portland op 8 juli in zaal Kubox. En eind augustus is er een optreden van Wouter Deprez.”

Ook aan de kinderen werd gedacht. “Samen met de jeugddienst en de dienst Mobiliteit gaan we weer voor speelplezier dichtbij in een veilige omgeving”, zegt schepen van Mobiliteit Annelies Vandenbussche. “Er komen alvast acht speelstraten, en we zorgen weer voor de gekende speelkisten.” (BRU)

www.kuurne.be/kuurnezomert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier