Kusttheater Colisée stopt samenwerking met Margriet Hermans na negatieve recensie

Op zondag 21 oktober begint de eerste van de zeven namiddagshows van ‘Op tournée met HD en D’ in het Kusttheater Colisée in Blankenberge.

Cruise Colisée met Koen Crucke, Jacky Lafon, Laura Lynn en David Vandyck. © FODI

De show werd al aangekondigd in de zomershows van Cruise Nostalgie door Jacky Lafon, die enthousiast al vertelde hoe ze dan op het podium zal staan en humor brengt samen met Jef De Smedt en Margriet Hermans. Een recensie in Dag Allemaal van Margriet Hermans – die voor dat blad de zomershow van haar lieve collega mocht bekijken en beoordelen – is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij Jacky en haar vele trouwe fans. Margriet gaf die show maar een score van 6,5 op 10. Ze was er heel kritisch over.

Het kwaad is geschied

Vorige week vond Familie-acteur Jef De Smedt – die ook de show Cruise Nostalgie had gezien – dat de recensie van Margriet Hermans niet door de beugel kon. Sindsdien bleef het maar rommelen en gaven velen hun mening, waardoor het Colisée besloot om Margriet Hermans te bedanken voor de ‘HD en D’-shows en op zoek te gaan naar iemand anders.

“Alles is nu nog te vers”, zegt Benny Herpoel van ‘t Colisée. “Was er daar al één jaar over gegaan, dan ging dat wel lukken, maar nu is het moeilijk voor het drietal om humor te brengen en iedereen te laten lachen terwijl ze niet naar elkaar kunnen lachen.”

Nu is het moeilijk voor het drietal om humor te brengen en iedereen te laten lachen terwijl ze niet naar elkaar kunnen lachen

Margriet zal het ook zo niet bedoeld hebben, maar het kwaad is geschied. De zangeres mag thuisblijven voor de zeven shows waarin humor centraal staat. Benny Herpoel: “Na die heisa hadden wij als organisatie niets liever dan alles op te lossen in alle sereniteit, maar bepaalde boekjes hebben daar blijkbaar een ander idee over. Wij hebben dus geopteerd om inderdaad Margriet te vervangen door iemand anders. Wie dat zal worden? Daarvoor zijn we volop aan het onderhandelen. In feite hadden we gehoopt dat alles zou overwaaien”, klinkt het.

“Dit betekent niet dat we in de toekomst niet meer willen samenwerken met Margriet Hermans voor andere producties. Wij hebben haar dat ook meegedeeld. Wat de kritiek van Margriet betreft op de show ‘Cruise Nostalgie’: dat kunnen wij allemaal plaatsen. We proberen hier constructief mee om te gaan en ook mee te nemen naar de toekomst. Maar helaas is dit in korte tijd zo geëscaleerd waardoor het moeilijk is om voor deze ‘HD en D’-show samen te werken met Margriet.”

De affiche zal aangepast moeten worden.
De affiche zal aangepast moeten worden.© Repro PADI

Ook wij zagen die show en we gaven Cruise Nostalgie het maximum van de punten. We begrijpen wel dat voorkeuren verschillen, net zoals niet iedereen rode of witte wijn drinkt. Maar wat wij die zondag zagen, was een heel sterke show en dat bewijst ook de opkomst.

Niets anders dan lovende kritieken

Jacky staat samen met David Vandyck, Laura Lynn en Koen Crucke op het podium. Het publiek komt massaal af, zodat het voor deze mensen ontzettend veel deugd doet dat zowel hun avond- als namiddagshows scoren, met niets anders dan lovende kritieken. Waar en wanneer je iets doet: er kan altijd kritiek uit een onverwachte hoek komen, zelfs van collega’s. Even slikken is dan de boodschap, alhoewel niet iedereen wat kritiek goed kan verdragen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.