Kustbezoekers kunnen halloweentoilet van De Zeemeeuw gebruiken

Vanessa van café De Zeemeeuw stelt haar toiletten, mits een kleine vergoeding, ter beschikking van de passanten. © MM
Redactie KW

Tijdens de herfstvakantie zullen er in de toeristische zone van Bredene voldoende openbare toiletten beschikbaar zijn. “Die moeten de hoge nood van wandelaars opvangen, nu de horeca gesloten is”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Ook de uitbaters van het bekende café De Zeemeeuw springen bij. Zij zetten de hele vakantie lang hun halloweentoilet open voor het publiek.

Vanessa Debruyne en Robby Verlee, al bijna 25 jaar uitbaters van het kleine en gezellige café De Zeemeeuw op de hoek van Driftweg en Parklaan, hebben hun toiletten, voor de gelegenheid lekker griezelig versierd, opengesteld voor het publiek.

“Ik ben het gewoon om 12 uur per dag in het café te staan, tussen de mensen. SOS Reptielen, Bierclub Betsy,… ze hebben hier allemaal hun lokaal. Het is bij ons altijd gezellig druk. Door deze tweede lockdown moeten we nu plots weer al die mensen missen. De eerste keer maakten we van de gelegenheid gebruik om alles te herschilderen en een grote schoonmaak te houden”, vertelt Vanessa.

“Omdat dit nu uiteraard niet meer nodig is, hebben we het idee opgevat om onze toiletten open te zetten voor wandelaars, toeristen, passanten, … tijdens de herfstvakantie. Onze toiletten zijn rechtstreeks bereikbaar via de Driftweg. Je hoeft er het café dus niet voor in.

Openbare toiletten

Robby en Vanessa hadden vorige week ook vastgesteld dat er in Bredene eigenlijk geen openbare toiletten beschikbaar waren. “Daar is intussen verandering in gekomen.” De openbare toiletten op strandpost 2, 3 en 6 zullen van zaterdag 31 oktober t.e.m. zondag 8 november open zijn van 11 tot 17 uur. “De veiligheid en netheid van de toiletten wordt gegarandeerd door een toiletdame/heer, die hiervoor wel een vergoeding van 0,50 euro zal vragen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Ook Robby en Vanessa vragen een vergoeding van 50 eurocent voor het gebruik van hun toiletten. Maar je krijgt er dan ook een sfeervol Halloween toiletbezoek voor in ruil. Een ideetje dat intussen gretig werd overgenomen door het gemeentebestuur, dat ook de toiletten aan de drie strandposten in een halloweenkleedje heeft gestoken.

“Normaal loopt de horecalockdown af op 19 november maar ik vrees ervoor”, zegt Vanessa. “Ik verwacht dat ze minstens tot half december zal lopen, misschien wel tot na de kerstvakantie. Misschien zetten we onze toiletten dan opnieuw open. Want nu zie ik hier toch best wel veel mensen langslopen en kan ik eens een praatje maken. En het is vooral dat sociale contact wat een herbergier toch mist.” (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten