Kunstenares Amy, natuurtalent met ambitie

Straatkunstenares Amy aan het werk. (foto LC)©Luc Cassiman
Straatkunstenares Amy aan het werk. (foto LC)©Luc Cassiman
Redactie KW

Amy Aneca (32) is dan wel een Ichtegemse, ze heeft een behoorlijke binding met Middelkerke. Zij toverde tal van grijze elektriciteitskastjes om tot een mooi kunstig geheel in Bredene, Nieuwpoort en Middelkerke. Het kunstenaarsbloed zit haar duidelijk in de genen: haar pépé is Fernand Aneca, de beeldhouwer die tal van kunstwerken maakte, onder meer Jantje van Stene.

Amy doet veel meer dan elektriciteitskastjes opfleuren. Ze is ook bedrijvig in het beschilderen van ramen, het onder handen nemen van kinderkamers of muren, het schilderen van portretten of huisdieren op doek en het branden op hout. “Ik maak mijn werken volgens mijn gevoel”, zegt Amy. “Ik wil er tegelijk emotie en een verhaal in stoppen om mensen te raken. En vooral om hen een glimlach te schenken. Ik werk in bijberoep, maar wie weet kan ik met mijn bezigheden ooit aan de slag in hoofdberoep.”

Emotie en een verhaal

“Ik sta open voor veel opdrachten, als ik maar creatief kan zijn en mensen kan raken”, gaat Amy verder. “Alles wat ik doe, doe ik met heel mijn hart. Wat is er mooier dan een fantasie, een verhaal of een emotie tot leven laten komen ? Of een herinneringen delen en vastleggen op een unieke wijze?”

“Voor ik aan een werk begin, vraag ik de mensen om hun verhaal of droom te vertellen. Die wil ik dan op mijn eigen manier realiseren. Het is voor mij ook heel gevarieerd, aangezien ik werk op verschillende ondergronden. Van muren over doeken en hout tot zelfs meubelen. Ook ramen, krijtborden of logo’s ontwerpen staan op mijn actief.” Amy mogen we zonder twijfel een natuurtalent noemen. Ook zij heeft haar eigen dromen. “ Ik zou dolgraag werken van mij zien ophangen in een kunstgalerij ”, besluit ze. (PBM)

Wie interesse heeft in het werk van Amy of haar wil contacteren kan een kijkje nemen op haar website https://www. amyinspiredbynature.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.