KSA ‘t Vlinderke uit Zwevegem wil verongelukte Kato herinneren met schildje: al 278 verkocht

De leiding van de Knapen bij KSA 't Vlinderke met Jana Waegebaert, Dieter Holvoet, Remko De Ketele en Marlies Peeters.©Geert Vanhessche
De leiding van de Knapen bij KSA 't Vlinderke met Jana Waegebaert, Dieter Holvoet, Remko De Ketele en Marlies Peeters.©Geert Vanhessche
Redactie KW

Iedereen zal zich ongetwijfeld nog wel het tragisch ongeval herinneren waarbij Kato Vandenbogaerde in september vorig jaar om het leven kwam in Zwevegem. KSA ‘t Vlinderke, de jeugdbeweging waar Kato lid van was, bracht nu een schildje uit om haar te herinneren. De belangstelling was veel groter dan verwacht.

Het ongeval veroorzaakte een schokgolf doorheen Zwevegem. Dit merkten we vorige maand al bij de onthulling van het herdenkingsmonument, naar aanleiding van haar dertiende verjaardag. Ook de KSA waar Kato lid van was, wilde iets doen. Eigen aan een jeugdbeweging wilden ze een schildje ontwerpen, die op het uniform kan genaaid worden. “We wilden Kato in herinnering houden met zo’n schildje. Ze was al lid bij onze jeugdbeweging van haar zesde jaar toen ze bij de Kabouters zat. Nu ging ze overstappen naar de Knapen, voor jongeren van het eerste en tweede middelbaar”, zegt bondsleidster Jana Waegebaert.

Er werden enkele ontwerpen uitgetekend en voorgelegd aan de familie van Kato. Deze koos dan het beste ontwerp uit. Het werd getekend door Emma Deconinck en digitaal verfijnd door Dieter Holvoet. Beiden staan ook in de leiding van de Zwevegemse KSA-afdeling.

278 schildjes verkocht

Aanvankelijk dacht men dat het een kleinschalig initiatief binnen de KSA zou zijn, maar het pakte wel anders uit. “In totaal hebben we 278 schildjes verkocht, veel meer dan verwacht. Omdat we een veel beperkter aantal voor ogen hadden, rekenden we gewoon de aankoopprijs van 2 euro per schildje door.”

“Omdat de oplage echter veel hoger lag dan voorzien, was de aankoopprijs een stuk lager. Op die manier hebben we een sommetje opzij kunnen zetten. Die onverwachte opbrengst zullen we schenken aan een goed doel”, aldus Jana. Wat dit goed doel zal zijn, moet de KSA-leiding nog uitmaken. (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.