Krista Denys helpt verenigingen met gepersonaliseerde gadgets

De coronacrisis treft iedereen genadeloos hard. Vooral de ontelbare verenigingen en vzw’s die het land rijk is, zien door toedoen van het virus hun inkomsten volledig in het water vallen. Krista Denys (49), een onderneemster uit Menen, besloot om niet aan de zijlijn te blijven staan kijken. “Iedere vereniging, club of organisatie kan bij mij komen aankloppen voor gratis gepersonaliseerde gadgets. De opbrengst ervan mogen ze houden om zo de kas toch enigszins te kunnen spijzen” klinkt het bij de Meense weldoener.

Onderneemster Krista Denys heeft het hart op de goede plaats en wil enkele verenigingen helpen. © CLL

Pannenkoeken verkopen, kalenders die van deur tot deur aan de man worden gebracht of tombola’s waarvan de opbrengst dient om de vereniging vooruit te helpen. Het zijn zaken die een jaarlijkse traditie zijn geworden met de feestdagen in het verschiet. “Net doordat al die dingen ten gevolge van de coronacrisis verboden zijn, zien heel wat verenigingen zo hun jaarlijkse inkomsten als een kaartenhuisje in elkaar zakken!”

Krista, die zelf nauw verbonden is met de vzw Boven De Wolken, een vzw die zich inzet voor de ouders van overleden kinderen, aarzelde geen seconde en stelde haar eigen zaak volledig ter beschikking van de noodlijdende verenigingen. “Na een gesprek met de voorzitster van de vzw bleek al snel dat het water ook hen aan de lippen stond”, klinkt het. “We spreken veel over de getroffen handelaars, maar dergelijke verenigingen blijven meestal in de kou staan. Zelf beschik ik over een zaak die zich al meer dan 16 jaar toespitst op het bedrukken van relatiegeschenken. Ik wilde iets doen om me solidair op te stellen tijdens deze crisis en besloot dan ook om mijn expertise daarvoor in te zetten.”

Het is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar ik wil mij volledig engageren”

De gewezen interieurarchitecte tastte zelf in de buidel om getroffen verenigingen een financiële duw in de rug te geven. “Ze kunnen bij mij aankloppen voor gratis gepersonaliseerde producten”, gaat ze verder. “USB-sticks, sporttassen of de nu erg populaire mondmaskers kunnen ze bij mij laten bedrukken en ze krijgen die gratis toegestuurd. Zelfs de klassiekers zoals sleutelhangers, balpennen of zakken snoep worden aangeboden. Op die manier kunnen ze die zaken gaan verkopen aan hun leden of aan sympathisanten en de opbrengst mogen ze houden. Ik weet dat het misschien wel een druppel op een hete plaat is, maar toch wil ik mij hiervoor volledig engageren.”

Gratis, maar dan wel met een kanttekening. “Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat ik er zelf ook onderdoor ga”, sluit Krista af. “Vandaar dat ik een grens heb gezet op een tiental verenigingen, die ik uit de nood kan helpen. Ik weet dat dit absoluut niet voldoende is om iedereen te helpen, maar dit is het maximum dat ik er zelf kan uitpersen. De enige kost die de vereniging zelf moet dragen, is deze voor het verzenden. Het is trouwens uiterst eenvoudig om onze hulp in te schakelen. Het volstaat om een mail te sturen naar info@start2party.com en we ontfermen ons over de rest. Heeft de club een eigen logo of ontwerp, dan werken we daar mee. Is dit allemaal niet voorhanden, dan werken we samen iets uit waardoor het eindresultaat iets moois zal worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.