Kris Vyncke van bowling De Ring is klaar voor heropstart: “Hoofd omhoog en vooruit”

Bowling Roeselare op de foto: vlnr William Vyncke, Kris Vyncke, Bart Van Hal, Laura Vainer, Lowie Van Hal.© (Foto SB)
Bowling Roeselare op de foto: vlnr William Vyncke, Kris Vyncke, Bart Van Hal, Laura Vainer, Lowie Van Hal.© (Foto SB)
Peter Soete

De Roeselaarse bowling De Ring maakt zich ook klaar om de deuren opnieuw te openen. De bowlingbanen zijn in prima staat, de bowlingballen blinken mooi en uitbater Kris Vyncke is er, samen met zijn team, helemaal klaar voor.

Kris Vyncke draait al een tijdje mee in de bowlingwereld. In 2014 nam hij de bowlingzaak in de Zuidstraat over en in januari 2019 opende hij de gloednieuwe bowling De Ring in de Meiboomlaan. Na iets meer dan een jaar moest de zaak noodgedwongen de deuren sluiten door corona.

“Dat was natuurlijk een ferme streep door de rekening”, begint Kris Vyncke. “We moesten meer dan drie maanden sluiten en voor ons was dat in onze drukste periode. In maart, april en juni zijn er communies en familiefeestjes en veel mensen vieren dat graag in de bowling. De zomermaanden juli en augustus zijn traditioneel iets kalmer: de mensen organiseren meer buitenactiviteiten en dat is ook begrijpelijk.”

Telkens ontsmetten

“Wij zijn tijdens de eerste golf dus iets meer dan drie maanden gesloten geweest, in de zomermaanden mochten we de deuren openen en dan moesten we vanaf half oktober opnieuw sluiten tot 9 juni. Wij gaan dus open volgende week maar dat zal natuurlijk ook met voorwaarden gepaard gaan. Er zullen ontsmettingsproducten aan de deuren staan en op de tafeltjes en wie dat wenst kan gratis handschoenen krijgen en ook sokken om in de bowlingschoenen te dragen. Na elk spel worden de tafels, zetels en bowlingballen ontsmet en niet alle bowlingbanen worden gebruikt. Er zal telkens een lege baan zijn naast een gebruikte bowlingbaan. De klanten moeten ook neerzitten als ze niet bowlen en moeten een mondmasker opzetten als ze naar het toilet gaan. Bestellen aan de toog kan ook niet.”

Na elk spel worden de tafels, zetels en bowlingballen ontsmet

“We mogen ook maximum vier volwassenen ontvangen, wat dus wil zeggen dat er ook maximum vier volwassenen op een bowlingbaan mogen of aan een tafeltje in het restaurant. Kinderen worden niet meegerekend. We hopen dat in de versoepelingen ook dat punt wordt aangepakt en dat er snel meer dan vier personen per tafeltje mogen zitten. Voor ons zou dat alleszins een goede zaak zijn want mensen reserveren vooral in groep om te komen bowlen en daarna een hapje te eten. Groepen van 10 of 20 personen zijn geen uitzondering bij ons.”

“Tijdens de lockdowns hebben we niet veel klusjes gedaan of geschilderd zoals in andere zaken is gebeurd. Onze bowling was nog maar een jaar open en alles was nog gloednieuw. Onze twee zonen hebben nu en dan een spelletje gespeeld om de machines te testen.”

Steun

“De steunmaatregelen van de verschillende overheden waren welkom maar uiteraard kunnen die nooit het verlies aan inkomsten dekken. De maatregelen tijdens de tweede lockdown waren trouwens beter dan tijdens de eerste. Maar daarover zeuren heeft absoluut geen zin en dat willen we ook niet. Wij willen positief denken en die vreselijke periode achter ons laten. Hoofd omhoog en vooruit. En met ons superteam en met de klanten die weer beginnen te reserveren, zal dat zeker lukken. Wij zullen in elk geval klaar staan om hen met open armen te ontvangen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.