Kortrijkse Paasfoor moet één groot pretpark worden

V.l.n.r. burgemeester Ruth Vandenberghe, schepen Wouter Allijns, Guido Dageraed, Heidi Coussens en Jean Busch van het foorcomité. © JVGK JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Voor het eerst in drie jaar keert de Paasfoor terug naar de Kortrijkse binnenstad. Vanaf donderdag 14 april tot en met zondag 1 mei wordt het stadscentrum omgetoverd tot één groot pretpark met 133 attracties.

Belleman Stephan Vandemaele opent op Witte Donderdag de Paasfoor samen met 3 paasfoorprinsjes en -prinsesjes die tijdens het paasweekend zes jaar worden Vanaf 16 uur doet de paashaas zijn ronde op de foor en daar horen uiteraard paaseitjes bij.

‘s Avonds is de ambiance verzekerd met een optreden van De Romeo’s. Afspraak om 20 uur aan de Leieboorden.

Maar liefst 133 attracties zullen Kortrijk inpalmen. De stad verwelkomt de foorkramers traditioneel op de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein, het Casinoplein, het Conservatoriumplein en op de Dolfijn- en Kasteelkaai.

Nieuwe locatie

Daar komt dit jaar een nieuwe locatie bij: parking Broeltorens. Daar staan de nieuwe attracties ‘Techno Power’ en ‘Crazy Dance’ en de bekende topper ‘Wild Mouse’.

De Paasfoor wil er voor iedereen zijn. “Voor mensen die extra gevoelig zijn voor geluids- of lichtprikkels, zoals personen met epilepsie, hoogsensitiviteit, autismespectrumstoornis, vindt een prikkelarm moment plaats op 25 april van 14 tot 18 uur. De muziek wordt stiller gezet en de lichten gedimd”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Iedere UiT-passer kan 8 tickets bekomen aan een fractie van de prijs. Op 28 april tonen de gebakkramen hun goed hart en bakken ze duizenden oliebollen die dan verdeeld worden over de Kortrijkse rusthuizen.”

Omdat de Paasfoor onder andere de Grote Markt en het Schouwburgplein inneemt, verhuist de maandagmarkt tijdelijk naar de omgeving van de Veemarkt: op 18 en 25 april en 2 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.