Kortrijks burgemeester Van Quickenborne wordt minister van Justitie

© belga
Redactie KW

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zal deel uitmaken van de nieuwe federale regering. Dat wordt woensdagavond uit goede bron bevestigd. De Kortrijkse burgemeester was in het verleden al minister van Pensioenen. Ditmaal zou hij de zware portefeuille Justitie krijgen. Door minister te worden, breekt hij wel zijn belofte om zes jaar burgemeester van Kortrijk te blijven.

Van Quickenborne is momenteel fractieleider van Open VLD in de Kamer en burgemeester van Kortrijk. Hij was vroeger al minister van Pensioenen en nog langer geleden staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging.

Nochtans beloofde Van Quickenborne bij de verkiezingen van 2018 en 2019 om zes jaar burgemeester van Kortrijk te blijven. Maar als minister moet hij wettelijk gezien vervangen worden.

Dat Van Quickenborne niet op post blijft, deert zijn coalitiepartners alvast niet. Zowel Axel Weydts (SP.A), Philippe De Coene (SP.A) en Axel Ronse (N-VA) feliciteren hem op Twitter. Ook Matti Vandemaele van Groen en Felix De Clerck van CD&V wensen hem succes, al kijkt die laatste ook uit naar de nieuwe burgemeester van Kortrijk. Wouter Vermeersch van Vlaams Belang spreekt van woordbreuk. “Het tast zijn geloofwaardigheid verder aan.”

https://twitter.com/axel_ronse/status/1311373042568900609Axel Ronsehttps://twitter.com/axel_ronse

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Rond deze tijd vindt het deelnemingscongres van de Vlaamse liberalen plaats. Het is pas als de leden van alle partijen hun zegen geven over de regeringsdeelname, dat het ministerschap beklonken is.

Wie in de plaats van Van Quickenborne burgemeester wordt, wordt pas donderdagochtend duidelijk. (Belga/ BVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.