Kortrijk maakt zich op voor innovatief stadsfestival FTI: “Grootste technologiespektakel van het jaar”

Op de foto zien we Vincent Vanderbeck van Hangar K, Valerie Hellebuck en burgemeester Vincent van Quickenborne. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het innovatief stadsfestival FTI, het Flanders Technology and Innovation festival, is officieus gestart met een preview van de Unwrap Arena in Budafabriek. Het stadsfestival FTI neemt je mee naar de toekomst op verscheidene locaties. De officiële start is zaterdag 16 maart.

Van 16 tot en met 21 maart transformeert Kortrijk in de hotspot van technologie en gaming tijdens het FTI-festival. Dit zesdaagse spektakel, verspreid over Budafabriek, BK6, De Paardenstallen en Landmarck, nodigt jong en oud uit om de toekomst te ervaren. “In de permanente Game Expo van Unwrap Arena in de Budafabriek kan je de Vlaamse game-industrie ontdekken. Je kan er ook leren hoe ‘gamedeveloper’ best een serieuze en haalbare carrièrekeuze kan zijn. Je ontdekt er ook de grenzen van de gametechnologie. In de E-sports Showcase schitteren opkomende Vlaamse e-sportstalenten in competitief gamen. Ga terug in de tijd met de Retro Game Experience en ervaar de evolutie van gaming, van vroeger tot nu. Je ontdekt hoe deze branche zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Enkele titels van ‘games’ zullen de gamer doen dromen: zo onder meer ‘Baldur’s Gate 3’, een adembenemend spel dat je meeneemt in een verhaal van goden, monsters en het vernietigen van de wereld. Met deze game won de Belgische Larian Studios de prijs van ‘Game van het jaar’. Dat games niet enkel meer voor computers gemaakt worden bewijst Triangle Factory met hun arsenaal aan VR- en XR-games. Bewijs aan de wereld dat je ook in VR de beste bent in hun nieuwste game ‘Breachers’.

Grootste technologiespektakel van het jaar

Wie nog geen tickets heeft voor het FTI-festival moet snel zijn. De betalende evenementen zijn bijna uitverkocht. “De stad verwacht 15.000 bezoekers, waaronder 2.000 leerlingen en meer dan 6.000 party animals”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing. “Inspirerende conferenties, interactieve workshops, leerrijke activiteiten en drie onvergetelijke feestjes. Kortrijk is klaar voor het grootste technologiespektakel van het jaar”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Het volledige programma vind je op www.ftikortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier