Koekelare pakt landbouwwegen aan

De Cattaertstraat is in zeer slechte staat. © foto Coghe
Carl Bruneel

“Ook in deze legislatuur hebben we verder aandacht voor de verbetering van ons landelijk wegennet”, motiveert schepen van Openbare Werken Dirk Ampoorter (sp.a).

“Door de inspanningen van de voorbije beleidsperiodes staan we op dat vlak al heel ver. Dat belet niet dat we bij aanvang van de nieuwe beleidsperiode opnieuw een inspectie deden van ons volledige landelijke wegennet. Dat resulteerde in een lijstje van wegen die de komende jaren heraangelegd zullen worden.”

De uitvoering is voorzien in twee fasen: in 2020 en 2023. Voor 2020 is 790.000 euro voorzien en wordt dit onder hande genomen: het stuk Leugenboomstraat tussen de Clevenstraat en de Ruifeldreef, de Gistelstraat, het stuk Venneweg van de Eernegemstraat tot Puydsarmoede, de Cattaertstraat (zie foto) vanaf de Belhuttebaan tot aan de Provinciebaan en het verste gedeelte aan de overzijde van de Provinciebaan tot aan de Steenstraat, de Zuidstraat vanaf het verste deel van Hoeve Vanheule tot de Zuidstraat en de toegangsweg naar huisnummers 59 en 61 in de Noordstraat.

In totaal gaat het om 15.921 vierkante meter. Al deze wegen worden heraangelegd in asfalt. De werken zullen ten laatste kort na de zomervakantie uitgevoerd worden. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.