Knokke-Heist zoekt vrijwilligers om bevolking te informeren over waardebon

© DM
Redactie KW

Met een waardebon bedankt Knokke-Heist de inwoners en tweedeverblijvers voor hun geduld tijdens de coronalockdown. Tegelijk geeft het gemeentebestuur de lokale handelaars en horeca een duwtje in de rug, want men kan de bon enkel bij hen bijeen sparen en besteden.

Het sparen voor de waardebon is eenvoudig. Je registreert de kaart online. Bij elk bezoek aan een lokale handelaar kan je de QR-code scannen. Zo spaar je punten bij elkaar. Wie geen computer, tablet of smartphone heeft of er niet zo vlot mee kan werken, zal terecht kunnen in het stadhuis. Om deze mensen te helpen, zoekt het gemeentebestuur nu vrijwilligers die hun medeburgers wegwijs willen maken in de wereld van de digitale waardebon. Het is de bedoeling dat de vrijwilligers uitleg geven over de waardebon aan de inwoners en tweedeverblijvers. Op voorhand krijgt men uitgebreide uitleg en voldoende documentatiemateriaal. Men helpt burgers die digitaal minder onderlegd zijn om hun inschrijving te vervolledigen en legt hen uit hoe ze de waardebon kunnen gebruiken en hun saldo kunnen raadplegen.

Infobalie in het stadhuis

Knokke-Heist zoekt vrijwilligers voor de periode van 29 juni tot 17 juli. Dit zijn de eerste weken nadat alle inwoners en tweedeverblijvers hun persoonlijke brief ontvangen hebben. Als vrijwilliger bemant men een infobalie in het stadhuis. Het stadhuis is open van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Men kan zich opgeven voor halve dagen of volledige dagen. De gemeente voorziet een plexischerm en voldoende ontsmettingsmateriaal voor de computer, het toetsenbord, de muis… Ook het stadhuis is volledig ingericht om veilig te kunnen werken.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier