Knokke-Heist investeert in de heraanleg en ontharding van Park 58 

Het park zal een grondige metamorfose ondergaan. © MM
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, bevoegd voor het onderhoud van de verharde paden en het aangeplante plantsoen van het natuurreservaat Park 58, investeert bijna 450.000 euro in de ontharding ervan.

Ook de trappenstructuur met helling en de toegangen worden vernieuwd. De werken zijn voorzien voor het najaar na aanstelling van de aannemer.  Park 58 is een natuurreservaat in Duinbergen dat zijn naam dankt aan de wereldexpo van 1958 waarbij een deel van het duingebied werd ingericht als park. In 1987 startten plaatselijke verenigingen met natuurbehoudwerken.

Alle asfalt wordt verwijderd, waarna de lus en de paden naar de drie ingangen worden heraangelegd in beton. Op deze manier wordt de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking, kinderwagens en onderhoudsvoertuigen geoptimaliseerd. De overige paden worden niet aangelegd en zullen zandstroken blijven. Hier zal de vegetatie op termijn opnieuw floreren. De totale verharde oppervlakte wordt zo van 3.900 m² teruggebracht naar 2.300 m². Tijdens de werken wordt maximaal rekening gehouden met de unieke aanwezige natuur.  (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier