Knokke-Heist deelt gratis bloembollen uit, maar dat leidt tot opvallende taferelen: “Niet bedoeling om lukraak bloembollen uit te spitten”

Bepaalde mensen zagen de oproep als een vrijgeleide om lukraak bloembollen uit te spitten of mee te nemen uit bloembakken en perkjes. © MM
Redactie KW

Het initiatief van Knokke-Heist om bloembollen die normaal op de composthoop belanden gratis uit te delen aan de inwoners, is op een bizar tafereel uitgedraaid. Sinds enkele dagen stelt de gemeente vast dat bewoners lukraak bloembollen ‘stelen’ uit bloembakken en perkjes. “Geenszins de bedoeling. Het initiatief was geen vrijgeleide om gelijk waar bloembollen uit te spitten.”

Op specifieke plaatsen vervangt Knokke-Heist de huidige bloembollen door nieuwe zomerplanten. Om te vermijden dat de oude bloembollen op de composthoop zouden belanden, besloten ze in de kustgemeente om ze gratis uit te delen. Waar arbeiders aan het werk waren, mochten de bloembollen opgehaald worden. Dat was een succes – op bepaalde plaatsen was het zelfs aanschuiven geblazen – maar het leidde ook tot ietwat bizarre taferelen.

Bepaalde mensen zagen de oproep als een vrijgeleide om lukraak bloembollen uit te spitten of mee te nemen uit bloembakken en perkjes. Oók op plaatsen dus waar ze moesten blijven zitten voor de zomermaanden. “Blijkbaar werden ook bollen ‘gestolen’ uit onze bloembakken in de Lippenslaan en Dumortierlaan”, klinkt het bij de gemeente. “Het is jammer dat die uitzonderingen het initiatief wat overschaduwen.”

Om de rush op bloembollen veilig en netjes te laten verlopen, vraagt het gemeentebestuur dan ook uitdrukkelijk om enkel bloembollen af te halen op locaties waar de werklui de planten klaarleggen. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.