Klei en keramiek zijn de grote passie van Elise Cornelissens uit Staden

Elise Cornelissens begon een jaar geleden met EC Pottery. Klei en keramiek zijn haar grote passie. De Stadense maakt functionele keramiek en kan nu al op ruime belangstelling voor haar werk rekenen.

Elise Cornelissens. (foto JCR)©JOKE COUVREUR (foto JCR)
Elise Cornelissens. (foto JCR)©JOKE COUVREUR (foto JCR)

Elise Cornelissens (30) werkt halftijds als ergotherapeut in dagcentrum Ter Linde in Gits. In haar vrije tijd vind je haar steevast in haar atelier EC Pottery, gelegen in de Vredestraat 16. Ze ontdekte haar passie voor klei aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Roeselare. “Ik ben altijd al creatief geweest”, vertelt Elise. “Zo heb ik onder andere fotografie gevolgd aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs. Mijn echte passie had ik echter nog niet gevonden. Klei was eigenlijk het enige waar ik nog niet van geproefd had. Toen ik vijf jaar geleden met de opleiding keramiek aan het SASK begon, was ik meteen verkocht. Een jaar geleden heb ik beslist om mijn passie in bijberoep uit te oefenen.”

Pop-ups

EC Pottery floreert volgens Elise ondertussen al meer dan behoorlijk. “Het is zot hoeveel werk ik in dat jaar gehad heb en hoeveel werk er binnenkomt. Ik heb ondertussen een pop-up in Brugge en werk ook samen met een pop-up in Lichtervelde”, aldus Elise, die functionele keramiek ontwerpt. “Dat varieert van kommen en mokken over borden tot vazen. Bestellingen kunnen op vraag ook gepersonaliseerd worden. Ik probeer altijd authentiek te zijn. Dat ligt in de lijn van mijn persoonlijkheid. Zo streef ik ernaar om dit jaar mijn persoonlijke kleimengeling te vinden en ben ik ook bezig met het ontwikkelen van eigen glazuurrecepten. Keramiek is mijn grote passie. Ik sta ermee op en ga ermee slapen.”

Elise denkt er voorlopig niet aan om van EC Pottery haar hoofdberoep te maken. “Ik werk parttime als ergo en parttime voor EC Pottery. Ik vind het leuk zo, dus we zien wel. Mensen kunnen langskomen om te kopen, maar meestal werk ik op bestelling. Ik heb nog heel wat toekomstplannen zoals een webshop en een vitrine aan onze woning, maar ik bekijk het voorlopig dag per dag.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.