https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kiwanis Diksmuide Yzer steunt kinderen uit kwetsbare gezinnen

we herkennen op de foto vlnr Jürgen Buysse, Frank Delancker; Jeroen Bailleul, voorzitter Gino Weyne en Tommy Es, technisch directeur van 't Saam Cardijn. (foto ACK) © type="Seq" annie callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Dankzij Kiwanis Diksmuide Yzer kregen 20 leerlingen een betere kans om het schooljaar goed te starten. De opbrengst van het Valentijnsgala werd geschonken aan startpakketten.

Ieder jaar organiseert Kiwanis Diksmuide Yzer een Valentijnsgala waarvan de opbrengst volledig naar goede doelen gaat. “Vorig jaar kon het gala niet doorgaan maar er werd een alternatief aangeboden: wie dat wou, kon een verzorgde maaltijd afhalen en het werd een succes. Ruim evenveel mensen bestelden”, vertelt voorzitter sociale zaken Jürgen Buysse.

“Op die manier kunnen we ook dit jaar weer goede doelen een duwtje in de rug geven. We beslisten om kinderen uit kwetsbare gezinnen bij scholengroep ‘t Saam te helpen. Kiwanis heeft voor dit sociaal project contact opgenomen met Tommy Es, technisch directeur van de Scholengroep ‘t Saam.”

“’t Saam is het nieuwe schooljaar gestart met 1.389 leerlingen. Dit is het hoogste aantal ooit voor beide campussen samen. Voor verschillende ouders is het een zware dobber om de kosten voor het aankopen van boeken in doorstroomrichtingen of het specifiek gereedschap en de werkkledij voor technische richtingen te betalen”, legt technisch directeur Tommy Es uit.

“Ondanks de inspanning die de overheid recent nog leverde en het sociaal fonds van de school is dit ontoereikend om alle problemen op te lossen. Vandaar dat scholengroep ‘t Saam een projectvoorstel indiende bij Kiwanis. De bedoeling was om 20 leerlingen van de scholengroep financieel te steunen.”

2.400 euro

Kiwanis Diksmuide Yzer kwam met steun. “Deze 20 leerlingen verdeeld over zowel campus Aloysius als campus Cardijn krijgen startpakketten”, vertelt voorzitter Gino Weyne. “Ieder startpakket heeft een waarde van 120 euro.”

“De startpakketten bestaan uit handboeken en werkboeken voor de doorstroomrichtingen ASO en TSO en voor de arbeidsgerichte studierichtingen werden algemene werkkledij, veiligheidsschoenen, werksweater, lashandschoenen, gehoorbescherming en de basisgereedschappen voorzien. In totaal werd op die manier 2.400 euro geschonken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.