Kevin Vanneste uit Kuurne al meer dan maand vermist in Corsica

De 30-jarige Kevin Vanneste uit Kuurne is al meer dan een maand vermist. Hij begon op 16 september aan een zware trektocht in Corsica, maar sindsdien hoorde of zag niemand hem nog. Zijn vriendin Soraya Heernaert (26) is de wanhoop nabij. De Cel Vermiste Personen probeert in contact te komen met de Franse autoriteiten om de speurtocht te ondersteunen.

Kevin Vanneste vertrok op 14 september naar Corsica. © LSi

Kevin Vanneste vertrok op 14 september naar Corsica om er de GR20 te ontdekken, één van Europa’s zwaarste wandelpaden van zo’n 170 kilometer lang op ruw terrein met steile rotsachtige paden. “Kevin is sportief. Het was één van de dingen die hij altijd al eens had willen doen”, vertelt Soraya. “We zijn anderhalf jaar samen en ik had al langer een trip naar Thailand met vriendinnen gepland. Dus trok Kevin naar Corsica.”

Op 16 september zou hij aan zijn wandeltocht beginnen. Die dag had hij voor het laatst contact met Soraya. Sindsdien bleef het stil. “We hadden geen exacte tijdstippen afgesproken om te bellen omdat het gsmbereik niet altijd optimaal is”, aldus nog Soraya. “Maar toen ik hem enkele dagen niet had gehoord, begon ik me toch zorgen te maken. Ik dacht aanvankelijk dat er iets mis was met zijn telefoon. Maar uiteindelijk vroeg ik op 28 september, dus 12 dagen na zijn laatste teken van leven, vanuit Thailand aan een vriend in België om hem als vermist op te geven.”

Geen enkele piste wordt uitgesloten

Sindsdien speuren politie, parket en de Cel Vermiste Personen naar Kevin. Zonder resultaat voorlopig. Zijn gsm kon niet getraceerd worden, op zijn rekeningen zijn geen verrichtingen meer gebeurd. De Cel Vermiste Personen probeert in contact te komen met de Franse autoriteiten om te horen welke zoekacties al precies zijn uitgevoerd. “Het onderzoek is lopende. Geen enkele piste wordt op vandaag uitgesloten: vrijwillig vertrek, een ongeval, een wanhoopsdaad…”, klinkt het.

Ook Interpol is ingeschakeld en Kevin staat internationaal geseind. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken volgt de zaak op en staat in contact met het consulaat in Marseille. “Het onderzoek is in handen van de Franse politie die in contact staat met de Belgische federale politie”, aldus Mathieu Branders van FOD Buitenlandse Zaken.

Wanhopige oproep in de media

Soraya zelf contacteerde al het nationaal park van Corsica. “De ‘réfugés’ die vaak tochten op de GR20 organiseren zijn allen ingelicht en kregen de foto van Kevin maar tot op vandaag zag niemand hem”, aldus Soraya. “Ik maak me echt zorgen. Kevin zou normaal op 27 september het vliegtuig terug naar huis nemen. Ondertussen passeerde zijn dertigste verjaardag op 9 oktober. Hij had een feestje met vrienden gepland. Er moet iets gebeurd zijn, maar wat? Die onzekerheid knaagt. Ik durf zelfs niet te denken aan wat er kan gebeurd zijn. Ik hoop nog altijd dat hij hier plots terug voor de deur staat. Zelf zoekacties op poten zetten in Corsica is voor mij te duur. Een wanhopige oproep in de media is mijn laatste hoop.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.