Kersvers verzorger Martijn Snaet meteen aan de slag bij Wanty Gobert

(foto JCR) © JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Stadenaar Martijn Snaet studeerde in september af als wielerverzorger. In januari treedt hij voltijds in dienst bij Wanty Gobert, een WorldTourteam dat volgend jaar onder andere Alexander Kristoff in zijn rangen telt. Martijn wil er vooral ervaring op doen en is heel blij al meteen bij een WorldTourteam aan de slag te kunnen.

“Ik ben momenteel als interimkracht aan het werk”, vertelt Martijn (30), “Daarvoor heb ik altijd in de horeca gewerkt.” Martijn was daarbij onder andere uitbater van café De Nieuwe Gilde in Roeselare.

“Eigenlijk heb ik altijd als sportverzorger willen werken”, gaat Martijn verder. “Vorig jaar startte ik aan Syntra West de opleiding sportverzorger. De opleiding duurt één jaar. In september studeerde ik af.”

“Tijdens dat jaar dien je ook stage te lopen. Toen een leraar bericht kreeg van wielerploeg Wanty Gobert dat er nog plaats was voor een aantal stagiairs heb ik niet getwijfeld.”

“Alhoewel ik al een stageplaats had, ben ik ook voluit voor de stage bij Wanty gegaan.”

Martijn hoopte erop als afgestudeerd sportverzorger in het wielrennen terecht te komen. “Ik heb altijd gevoetbald”, aldus Martijn. “Ik was onder andere bij SK Oostnieuwkerke en SK Staden actief, maar heb eigenlijk altijd nog meer passie voor de koers dan voor het voetbal gehad. Het is wel nooit bij mij opgekomen om zelf koersen te gaan rijden omdat ik me amuseerde in het voetbal en me er ook volop kon in uitleven.”

Opa was profrenner

“Wielrennen zit me nochtans voor een stuk in het bloed. Zo was mijn grootvader Léon Verkindere in de jaren 60 gedurende drie jaar profrenner. Hij maakte deel uit van Solo Superia, het team waarvan Rik Van Looy de kopman was. Opa maakte tijdens zijn profcarrière ook deel uit van Libertas, de ploeg van de legendarische Luxemburgse klimgeit Charly Gaul.”

“Ook mijn vader Mario is altijd in koers geïnteresseerd geweest en is er als koersdirecteur van de amateurklassieker Gent-Staden ook nauw bij betrokken.”

“Aan de slag kunnen als verzorger is een jongensdroom die in vervulling gaat. Ik ben niet alleen koersliefhebber, maar reis ook heel graag. Bij Wanty Gobert zal het zeker niet aan reizen ontbreken. De ploeg heeft 28 renners in dienst die driedubbele programma’s rijden. Het zal dus wel eens voorvallen dat ik drie weken van huis ben.”

Bij de grote jongens

Martijn komt dus meteen bij de grote jongens terecht. “Volgend jaar komt de Noorse topper Alexander Kristoff onze rangen vervoegen”, weet Martijn. “Ook Jan Bakelants maakt deel uit van onze ploeg. De ploeg is zich overigens serieus in de breedte aan het versterken. Zo werd Dimitri Claeys aangetrokken en komen Kobe Goossens en Gerben Thijssen over van Lotto Soudal.”

Martijn is blij dat hij meteen bij een WorldTourploeg aan de slag kan. “Dat was een doel dat ik pas over twee à drie jaar hoopte te bereiken”, stelt hij.

“Ik wil nu vooral veel ervaring opdoen. We zien wel wat later komt en hoe mijn carrière als verzorger verder zal evolueren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.