Kerstmarkt Tielt geopend

Reeds voor de officiële opening om 16 uur was het gezellig druk op de Tieltse kerstmarkt, die vorig jaar geplaagd werd door het slechte weer.

Niet alleen de weergoden waren de kerstmarkt goed gezind ook de opstelling met de kerstkramen die terug hun plaats kregen rond de centraal gelegen hallentoren kwam de gezelligheid en sfeer zeker ten goede.

Uitgebreid aanbod

Door de nauwe samenwerking met de Tieltse handelaars was het aanbod dit jaar ook zeer uitgebreid. Van Tieltse delicatesse tot kleding, van toatjespap voor het goede doel tot een stand ten voordele van de 1000km tegen kanker… Ook aan de allerkleinste is gedacht. Op de kerstmarkt staat een draaimolen, een eendjeskraam, touwtje trek… En natuurlijk niet te vergeten de traditionele ballenworp van de kerstman.

‘t Een en ‘t ander uit Schuiferskapelle loste het heikele thema rond de drankverkoop creatief op door enkel alcoholvrije bieren en dranken te verkopen. Ook kan je er heerlijke oesters verkrijgen.

Live jukebox en optredens

Verder staat de live jukebox van de Tieltse Blaaskapelle op de kerstmarkt. In ruil voor 2 euro kan je je favoriete deuntje kiezen uit een lijst van 100 nummers. Zaterdagavond staan er nog optredens op het programma van Trotwoar en Juniper.

Zondag rond 16u komt de drumband Firestix langs voor een ongetwijfeld fantastisch optreden. Ondertussen zorgen de leerlingen van de kunstacademie voor een ijssculptuur. De gezelligheid in het Tieltse stadscentrum is dus verzekerd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.