Kerst of niet: Huis van de Kerstman lokt veel volk

Kerstmis mag dan al een week achter ons liggen, het Huis van de Kerstman in het stadspark Baron Casier lokte zaterdag nog heel wat mensen naar het centrum van Waregem.

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)

Het is het laatste weekend waarin je kan genieten van het mooi versierde huis en de coronaproof winterwandeling door de stad. Die wandeling is twee à drie kilometer lang en stuurt wandelaars door de verschillende winkelstraten, de Zuiderboulevard en het park, waar het Huis van de Kerstman staat. In november besliste het stadsbestuur dat er geen Kerstman te vinden zou zijn in het huis, maar je kon hem de afgelopen weken op gezette tijdstippen toch achter glas bewonderen.

Het verdwijnen van het Huis van de Kerstman en het oliebollenkraam op de Markt houdt trouwens niet in dat de kerstsfeer op zijn einde loopt in Waregem. Begin december besliste het stadsbestuur dat de verlichting in de straten pas op 14 februari weggehaald wordt uit de centrumstraten. Die beslissing past in een oproep van het stadsbestuur om ‘te zorgen voor licht’.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.