Kerst in wellness Merveilleux: “Alsof je middenin de bergen zit”

Katia Seys doet er alles aan om haar klanten een vakantie- en kerstgevoel te bezorgen. © Stefaan Beel
Redactie KW

Al tien jaar lang verwent Katia Seys haar klanten in haar wellness- en beautysalon Merveilleux in Roeselare. Binnenkort komt haar favoriete periode er weer aan en dat straalt Merveilleux dan ook overvloedig uit.

Als kind ging Katia Seys ieder jaar naar Maloja Palace van de CM in Zwitserland. Dit hotel werd uitgebaat door haar grootouders Pfaraïlde en Aloïs Bondewel. “Daar werd ik meteen door de ski- en kerstmicrobe gebeten”, vertelt ze. “De rust, de bergen, de sneeuw: het zit blijkbaar in mijn genen.” Die prille liefde voor de winter en kerst is meteen ook duidelijk te bespeuren in de drie wellnesscentra die ze uitbaat in Roeselare, namelijk ‘Zwitserland’, ‘Oostenrijk’ en ‘Italië’. “Ik wil de mensen een vakantiegevoel geven, een après-skigevoel, maar dan veel gezonder! Na een drukke werkdag komen klanten hier vaak helemaal gestrest binnen, maar wanneer ze weer weggaan, lijken ze volledig herboren en kunnen ze het leven weer aan.”

Après-ski

Als geen ander slaagt Katia erin haar klanten onder te dompelen in een gezellige, ontspannen en winterse vakantiesfeer. Begin november leefde ze zich dan ook al uit met feeërieke kerstdecoratie: “Elke

wellness krijgt een eigen look en elk jaar ziet het er ook weer anders uit”, vertelt ze enthousiast. “Ik bestel leuke hebbedingetjes online of neus eens rond in de lokale winkels om telkens nieuwe zaken aan te schaffen. Naast de traditionele kerstdecoratie zoals lichtjes en kerstballen heb ik dit jaar zelfs een gigantische ijsbeer voorzien. De warme tapas met frietjes serveer ik in een romantisch alpensleetje, waardoor je het gevoel krijgt dat je midden in de bergen en in de sneeuw van de après-ski aan het genieten bent.”

Reuzengrote foto’s van sneeuwlandschappen omheen de jacuzzi’s versterken dat vakantiegeval nog meer. “De reacties van klanten zijn dan ook erg lovend: ze vinden het supergezellig en ze zijn telkens verrast dat de tuinen rond de jacuzzi’s er zo betoverend uitzien. Er waren eens klanten die foto’s op Instagram gepost hadden, waarin ze pretendeerden in Oostenrijk op vakantie te zijn. De overbuurman had hen echter een uur daarvoor nog gezien en was helemaal in de war. Zoiets zorgt soms voor hilarische verhalen.”

Skilift

Naast de ‘standaarddecoratie’ heeft Katia onlangs ook geïnvesteerd in een wel heel origineel item. Al lang droomde ze van een echte skilift en die heeft ze uiteindelijk in Tignes gevonden via Tom Careca, de Amsterdamse decorontwerper van Big Brother. Nu doet deze authentieke skilift dienst als ontvangstruimte, wat ideaal is, aangezien de klanten vaak wat vroeger aankomen en zo in de skicabine kunnen wachten. In het voorjaar zal de skilift verplaatst worden naar de Italië-wellness. “Italië was net ingericht toen de eerste lockdown zich aandiende. Voorlopig is Italië nog een heel romantische binnen-

wellness voor twee personen, maar veel klanten willen ook naar buiten kunnen om even af te koelen of om te relaxen. Daarom zal Merveilleux over enkele maanden Italië zodanig restylen, zodat er ook buiten een relaxruimte zal zijn. Naast een jacuzzi zal je de skilift als polyvalente ruimte kunnen gebruiken of zal je er zelfs van tapas en prosecco kunnen genieten.”

Katia zal altijd blijven vernieuwen en originele elementen blijven uitzoeken om haar klanten in de watten te leggen: “De winterse tijden verdienen ook een eigen romantische sfeer, vind ik. Je kan op die manier spelen met lichtjes. De klanten vinden dat magisch en uniek, terwijl ze in het zwembad en de jacuzzi van het warme water genieten: zij willen in de koude toch de warmte voelen en een vakantiegevoel ervaren.”

Familiegebeuren

Hoewel ze tijdens de kerstperiode heel graag op reis zou gaan naar de bergen, houdt ze dit jaar haar zaak open: “We moesten al zo lang verplicht gesloten blijven en daarom willen we graag klanten blijven verwelkomen. Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik zelf geen tijd meer heb om op reis te gaan naar de bergen, maar ik heb me er ondertussen al bij neergelegd. Met de kinderen maak ik ook eens graag gebruik van mijn eigen wellness om de batterijen opnieuw op te laden, zodat ik weer vooruit kan gaan. Dat heeft iedere mens gewoon nodig en de kinderen genieten er ook van.”

Meer informatie: www.merveilleux.be, info@merveilleux.be, 0496 67 59 22 of Facebook, Instagram: Katia Merveilleux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier