Kermiscomité Vlamertinge trekt het normale leven op gang

We zien het Vlamertingse kermiscomité met Yeannick Deberdt, Simon Boudry, Mie Hollebeke, Gregory Delrue, Patrick Hannot, Maaike Clauw en Jordy Sohier. Tine Verstraete en Philippe Derudder waren afwezig. © Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Het kermiscomité van Vlamertinge organiseert een lightversie kermis van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober. Na het overlijden van Sabine Goudeseune telt het comité twee nieuwe leden.

“We willen dat de mensen weer naar buiten komen en dat het normale leven hervat wordt”, vertelt Yeannick Deberdt. “Onder het motto Kom uit je kot organiseren we opnieuw een lightversie kermis en steunen we ook de plaatselijke horeca en de trouwe uitbaters van de kermiskramen. Voorlopig is het nog een afgeslankte kermis, maar we willen de mensen weer buiten krijgen. De jaarlijkse kermis in mei kon door corona niet plaatsvinden. Daarom hebben we toch maar teruggegrepen naar de oktoberkermis die al enkele jaren werd opgedoekt en opging in de meikermis. Maar we leven wel toe naar de kermis die volgend jaar op 13, 14 en 15 mei plaatsvindt.”

Vang je rijk

“Achter de kerk zullen opnieuw een aantal kermiskramen staan. We hopen uiteraard op vrij veel belangstelling.” Op vrijdag 1 oktober vindt Vang je rijk plaats waar iedereen gratis kan aan deelnemen. Om 18 uur worden objecten uitgegooid voor kinderen tot 12 jaar. Om 20 uur zijn de volwassenen aan de beurt. Wie iets kan vangen, heeft gegarandeerd prijs: kinderprijzen, maar ook leuke items voor volwassenen. Op die manier hoopt het kermiscomité toch om enigszins een beetje de kermissfeer in Vlamertinge op te roepen. Het kermiscomité wordt versterkt met Simon Boudry en Gregory Delrue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier