Kermiscomité trakteert inwoners met reuzenstoet: “De mensen beleven zo toch een beetje de kermis”

De dorpsreuzen trokken voor het eerst in jaren door de straten. © foto TP
Redactie KW

Geen aperitiefconcert door corona? Dan gaat het kermiscomité van deur tot deur om elke bubbel in Brielen te trakteren. Zelfs de dorpsreuzen trokken voor het eerst in jaren door de straten.

“In ons dorp wordt in het derde weekend van september elk jaar kermis gevierd”, zegt Arne Hoorelbeke, voorzitter van het kermiscomité van de Ieperse deelgemeente Brielen. “Door corona moesten we natuurlijk heel wat bijsturen. Normaal laten we veel volk bijeenkomen voor activiteiten in CC Den Briel, waaronder een aperitiefconcert.”

Dat was door corona nu uiteraard niet mogelijk. “Vrijdagavond gingen we de mensen in de buitenlucht gaan bedienen aan de deur, van bubbel tot bubbel. De mensen moesten enkel hun gevel versieren en hun glas klaarhouden voor een gratis traktatie. Om voor voldoende sfeer te zorgen en de Brielenaars een hart onder de riem te steken, namen we de reuzen mee voor een optocht door het dorp.”

Het is al jaren geleden dat er dergelijke stoet nog plaatsvond. “Wij zijn wellicht een van de enige dorpen in de regio, die in deze periode een optocht houdt. We hebben het geluk dat we het zo konden organiseren, met de steun van de lokale politie en het stadsbestuur. De mensen zijn dankbaar en beleven zo toch een beetje de kermis. Zaterdag is er nog een kubbtoernooi en zondag een fietstocht. Hopelijk gaat volgend jaar ons normaal programma door.”

(TP/ foto TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.