Kerkfabriek van Zuienkerke huldigt trouwe secretaris

In de Sint-Michielskerk in Zuienkerke werd zondagmorgen de 80-jarige Hubert Bonte gevierd voor zijn jarenlange inzet als secretaris van de plaatselijke kerkfabriek.

Vlnr: penningmeester Marc Versyck, voorzitter Herman Van Kerrebrouck, gewoon bestuurslid Luc Deschoolmeester, Hubert Bonte met daarnaast zijn opvolger Filip Demeyere en zijn echtgenote Rosa Tilleman, en tenslotte ook nog gewoon bestuurslid Michel Van Vooren. © (Foto WK)

Hubert nam die functie officieel op in april ’75 en bleef dus maar liefst 43 jaar binnen het bestuur actief. Hij kreeg daarvoor het gouden ereteken van Sint-Donatianus opgespeld, voorzitter Herman Van Kerrebrouck overhandigde Hubert ook bijhorende oorkonde. “Hubert ging altijd zeer minutieus te werk, zo heeft hij eens urenlang gezocht naar een verschil van 45 eurocent… En het uiteindelijk ook gevonden”, aldus Herman. Op de receptie nadien in zaal De Notelaar, werd Hubert ook nog eens toegesproken door burgemeester Alain De Vlieghe die kort zijn levensloop schetste. “Hubert was een beetje een workaholic; werken was zijn grootste hobby”, klonk het onder meer. En Hubert heeft ook altijd graag tijd gemaakt voor het verenigingsleven; zo heeft hij bijvoorbeeld nog in het bestuur van het Zuienkerkse feestcomité en bij de Gezinsbond gezeten. Als secretaris van de kerkfabriek wordt hij opgevolgd door Filip Demeyere.

(WK – Foto WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.