Karel Dewilde stille kracht achter uitbouw FA Nieuwpoort

Karel Dewilde.© MG
Karel Dewilde.© MG
Redactie KW

Het is ooit anders geweest, maar de laatste maanden kent het lokale voetbalgebeuren in Nieuwpoort rustige tijden. Na het failliet van KSV Nieuwpoort bouwt voorzitter Youri Legein rustig verder aan de uitbouw van zijn Football Aca-demy (FAN). Een belangrijke medewerker die in alle stilte bergen werk verzet om dit project tot een goed einde te brengen, is secretaris Karel Dewilde (42).

“Ik heb niet lang getwijfeld toen Youri me contacteerde om samen met hem en Samuel Trybou een nieuw voetbalproject uit de grond te stampen”, vertelt Karel Dewilde. “Het was een stap in het onbekende. Toch waren we alle drie erg gemotiveerd om een mooi verhaal te schrijven. We beogen vooral een sterke verankering met de stad en kiezen voluit voor de lokale jeugd . De deadline was krap, maar we slaagden erin om vorig seizoen tijdig alle administratieve verplichtingen rond te krijgen.”

Fanionploeg

“In dit vreemde coronaseizoen brachten we al drie jeugdploegen en een beloftenteam tussen de lijnen. We kiezen bewust voor een gefaseerde en rustige uitbouw van de club, maar volgend seizoen starten we in vierde provinciale met een fanionploeg. Daar komt heel wat bij kijken. De lockdown was in dat opzicht een meevaller. We hadden hierdoor wat meer tijd om alles te regelen”, vertelt Karel enthousiast.

De secretaris van de nieuwe kustploeg geniet van het werk in de schaduw. “ Er komt heel wat bij kijken als je een voetbalclub wil opstarten en draaiende houden. We moesten werkelijk vanaf nul beginnen. Ballen, voetbaltenues, hesjes, kegeltjes… Alles moest aangekocht worden. Ook de uitbating van de kantine moest geregeld worden. Gelukkig vonden we enkele goede sponsors.”

Vertrouwen winnen

“Ik investeerde al heel wat vrije uren in dit project, maar ik ben gelukkig als ik zie dat we de voorbije maanden heel wat kinderen blij maakten. We zullen wellicht regelmatig nog met onvoorziene problemen geconfronteerd worden maar Youri, Samuel en ikzelf vormen een sterk team .”

De belangrijkste doelstelling van FA Nieuwpoort is zoveel mogelijk jongens en meisjes uit de kuststad weer laten voetballen . “Ik besef goed dat we enkele jaren rustig moeten opbouwen want we moeten het vertrouwen van de Nieuwpoortse voetballiefhebber terugwinnen. De samenwerking met de Sportdienst en de jeugddienst is voortreffelijk. De communicatie verloopt vlot en de afspraken zijn duidelijk. Dat vind ik belangrijk”, besluit Karel Dewilde. (PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.