Kapelletje op Ieperse vestingen staat weer recht

Het kapelletje staat nu opnieuw mooi recht. © Ives Goudeseune
Redactie KW

Het kapelletje op de vestingen, ter hoogte van de Ieperse Sint-Jacobskerk, werd rechtgezet. Het bouwwerkje stond al serieus schuin, maar de stad greep in.

Stadsnar Brian Claeys had het een paar maanden geleden nog opgemerkt. “Tijdens mijn wandelingen op de vestingen kom ik altijd langs een kapelletje ter hoogte van de Sint-Jacobskerk. Ik noem die kapel de ‘scheve toren van Pisa’. Als er daar niets mee gebeurt, vrees ik dat de kapel vroeg of laat tegen de vlakte gaat.”

Dat laatste zal nu niet meer gebeuren, want de stad greep in en plaatste het kapelletje opnieuw recht. In een beweging werden ook de wandelpaden op de binnenvestingen van een nieuwe toplaag voorzien. Maandag werd alles nog nagezien door de aannemer, de dienst Erfgoed en de stadsdiensten.

“Deze morgen ben ik de wandelpaden op de binnenvestingen, die een nieuwe toplaag kregen, nog gaan nazien met de aannemer, dienst Erfgoed en onze eigen diensten. En goed bevonden”, zegt schepen Ives Goudeseune (Vooruit). “In een tweede fase worden de hellingen naar de vestingen aangepakt. Mooie samenwerking tussen de verschillende diensten. Zoals je kan zien staat het kapelletje nu mooi recht. Zoals het moet trouwens.” (CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier