Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, maakt opnieuw elke dag de kerncijfers voor de coronabesmetting in ons land bekend. Op woensdagochtend 5 augustus - op basis van de cijfers tot en met dinsdag 4 augustus - stond het totale aantal besmettingen in West-Vlaanderen op 7.673. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder. De voorbije week kwamen er 213 besmettingen bij.

Bredene telde met 2 nieuwe besmettingen de hoogste 'piek' van onze provincie dinsdag, in Jabbeke, Staden, Brugge, Diksmuide en Oostkamp werd telkens één besmetting vastgesteld.

De kust blijft het opmerkelijk goed doen en voorlopig lijkt te ontsnappen aan een forse toename van het aantal besmettingen.

In de meest recente gevalideerde weekcijfers (28 juli t/m augustus) is Deerlijk de zwaarst getroffen gemeente met een besmettingsgraad van 9,9 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Na Deerlijk volgen Gistel (7,4) en Lendelede (5,2).

Andere West-Vlaamse gemeenten die zich boven de alarmdrempel van 2,0 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners bevinden zijn Kortrijk (5,1), Jabbeke (4,3), Ledegem (4,1), Avelgem (3,9), Langemark-Poelkapelle (3,8), Wielsbeke (3,1), Pittem (3), Zwevegem (2,8), Harelbeke (2,8), Meulebeke (2,8), Vleteren (2,7), Damme (2,7), Roeselare (2,7), Moorslede (2,6), Staden (2,6), Koekelare (2,3), Lichtervelde (2,2), Ardooie (2,2) en Poperinge (2)

15 van 64 West-Vlaamse gemeenten hadden in de periode van 28 juli tot en met 4 augustus geen enkele nieuwe coronabesmetting: Alveringem, Beernem, De Haan, De Panne, Heuvelland, Kuurne, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Oostrozebeke, Oudenburg, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Veurne en Zuienkerke.

27 mensen in ziekenhuis

Er werd gisteren geen enkele West-Vlaming opgenomen in het ziekenhuis. Zes covid-patiënten werden gisteren uit het ziekenhuis ontslagen in onze provincie. In totaal liggen in West-Vlaanderen vandaag 27 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat zijn er zes minder dan gisteren. Twee patiënten liggen op de afdeling intensieve zorgen, van wie één aan de beademing.

Niet alle mensen worden getest en daardoor is het aantal effectieve besmettingen ongetwijfeld hoger. Deze cijfers omvatten enkel de mensen die getest werden en dus zeker een coronabesmetting opliepen. Voor de duidelijkheid: de cijfers van het aantal besmettingen worden elke dag opgeteld, waardoor mensen die intussen genezen zijn, ook nog altijd worden meegeteld met de besmetten.),

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, maakt opnieuw elke dag de kerncijfers voor de coronabesmetting in ons land bekend. Op woensdagochtend 5 augustus - op basis van de cijfers tot en met dinsdag 4 augustus - stond het totale aantal besmettingen in West-Vlaanderen op 7.673. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder. De voorbije week kwamen er 213 besmettingen bij.Bredene telde met 2 nieuwe besmettingen de hoogste 'piek' van onze provincie dinsdag, in Jabbeke, Staden, Brugge, Diksmuide en Oostkamp werd telkens één besmetting vastgesteld.De kust blijft het opmerkelijk goed doen en voorlopig lijkt te ontsnappen aan een forse toename van het aantal besmettingen.In de meest recente gevalideerde weekcijfers (28 juli t/m augustus) is Deerlijk de zwaarst getroffen gemeente met een besmettingsgraad van 9,9 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Na Deerlijk volgen Gistel (7,4) en Lendelede (5,2).Andere West-Vlaamse gemeenten die zich boven de alarmdrempel van 2,0 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners bevinden zijn Kortrijk (5,1), Jabbeke (4,3), Ledegem (4,1), Avelgem (3,9), Langemark-Poelkapelle (3,8), Wielsbeke (3,1), Pittem (3), Zwevegem (2,8), Harelbeke (2,8), Meulebeke (2,8), Vleteren (2,7), Damme (2,7), Roeselare (2,7), Moorslede (2,6), Staden (2,6), Koekelare (2,3), Lichtervelde (2,2), Ardooie (2,2) en Poperinge (2)15 van 64 West-Vlaamse gemeenten hadden in de periode van 28 juli tot en met 4 augustus geen enkele nieuwe coronabesmetting: Alveringem, Beernem, De Haan, De Panne, Heuvelland, Kuurne, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Oostrozebeke, Oudenburg, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Veurne en Zuienkerke.Er werd gisteren geen enkele West-Vlaming opgenomen in het ziekenhuis. Zes covid-patiënten werden gisteren uit het ziekenhuis ontslagen in onze provincie. In totaal liggen in West-Vlaanderen vandaag 27 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat zijn er zes minder dan gisteren. Twee patiënten liggen op de afdeling intensieve zorgen, van wie één aan de beademing.Niet alle mensen worden getest en daardoor is het aantal effectieve besmettingen ongetwijfeld hoger. Deze cijfers omvatten enkel de mensen die getest werden en dus zeker een coronabesmetting opliepen. Voor de duidelijkheid: de cijfers van het aantal besmettingen worden elke dag opgeteld, waardoor mensen die intussen genezen zijn, ook nog altijd worden meegeteld met de besmetten.),