Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, maakt opnieuw elke dag de kerncijfers voor de coronabesmetting in ons land bekend. Op donderdagochtend 6 augustus - op basis van de cijfers tot en met woensdag 5 augustus - stond het totale aantal besmettingen in West-Vlaanderen op 7.722. Dat zijn er 49 meer dan een dag eerder. De voorbije week kwamen er 215 besmettingen bij.

Roeselare telde met 6 nieuwe besmettingen de hoogste 'piek' van onze provincie dinsdag, Wevelgem heeft 5 nieuwe besmettingen. In Harelbeke en Gistel kwamen er drie besmettingen bij, in Staden, Moorslede, Zwevegem, Oudenburg, Anzegem, Diksmuide, Menen en Oostende twee.

In de volgende gemeenten kwam er één besmetting bij: Deerlijk, Ledegem, Avelgem, Kortrijk, Meulebeke, Koekelare, Lichtervelde, Ichtegem, Ruiselede, Bredene, Zedelgem, Brugge, Izegem, Houthulst, Torhout en Veurne.

In de meest recente gevalideerde weekcijfers (29 juli t/m 5 augustus) is Deerlijk de zwaarst getroffen gemeente met een besmettingsgraad van 8,3 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Na Deerlijk volgen Lendelede (5,2) en Ledegem (5,2).

Andere West-Vlaamse gemeenten die zich boven de waarschuwingsdrempel van 2,0 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners bevinden zijn Avelgem (4,9), Kortrijk (4,7), Staden (4,3), Harelbeke (3,9), Meulebeke (3,7), Moorslede (3,5), Koekelare (3,4), Lichtervelde (3,4), Gistel (3,3), Zwevegem (3,2), Roeselare (3,2), Wielsbeke (3,1), Pittem (3,0), Jabbeke (2,9), Wevelgem (2,9), Langemark-Poelkapelle (2,6), Ichtegem (2,1), Oudenburg (2,1) en Anzegem (2,0).

14 van 64 West-Vlaamse gemeenten hadden in de periode van 29 juli tot en met 5 augustus geen enkele nieuwe coronabesmetting: Alveringem, Beernem, De Haan, De Panne, Heuvelland, Kuurne, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Oostrozebeke, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Veurne en Zuienkerke.

29 mensen in ziekenhuis

Er werden gisteren 4 West-Vlamingen opgenomen in het ziekenhuis. Twee covid-patiënten werden gisteren uit het ziekenhuis ontslagen in onze provincie. In totaal liggen in West-Vlaanderen vandaag 29 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Twee patiënten liggen op de afdeling intensieve zorgen, van wie één aan de beademing.

Niet alle mensen worden getest en daardoor is het aantal effectieve besmettingen ongetwijfeld hoger. Deze cijfers omvatten enkel de mensen die getest werden en dus zeker een coronabesmetting opliepen. Voor de duidelijkheid: de cijfers van het aantal besmettingen worden elke dag opgeteld, waardoor mensen die intussen genezen zijn, ook nog altijd worden meegeteld met de besmetten.),

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, maakt opnieuw elke dag de kerncijfers voor de coronabesmetting in ons land bekend. Op donderdagochtend 6 augustus - op basis van de cijfers tot en met woensdag 5 augustus - stond het totale aantal besmettingen in West-Vlaanderen op 7.722. Dat zijn er 49 meer dan een dag eerder. De voorbije week kwamen er 215 besmettingen bij.Roeselare telde met 6 nieuwe besmettingen de hoogste 'piek' van onze provincie dinsdag, Wevelgem heeft 5 nieuwe besmettingen. In Harelbeke en Gistel kwamen er drie besmettingen bij, in Staden, Moorslede, Zwevegem, Oudenburg, Anzegem, Diksmuide, Menen en Oostende twee. In de volgende gemeenten kwam er één besmetting bij: Deerlijk, Ledegem, Avelgem, Kortrijk, Meulebeke, Koekelare, Lichtervelde, Ichtegem, Ruiselede, Bredene, Zedelgem, Brugge, Izegem, Houthulst, Torhout en Veurne.In de meest recente gevalideerde weekcijfers (29 juli t/m 5 augustus) is Deerlijk de zwaarst getroffen gemeente met een besmettingsgraad van 8,3 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners. Na Deerlijk volgen Lendelede (5,2) en Ledegem (5,2).Andere West-Vlaamse gemeenten die zich boven de waarschuwingsdrempel van 2,0 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners bevinden zijn Avelgem (4,9), Kortrijk (4,7), Staden (4,3), Harelbeke (3,9), Meulebeke (3,7), Moorslede (3,5), Koekelare (3,4), Lichtervelde (3,4), Gistel (3,3), Zwevegem (3,2), Roeselare (3,2), Wielsbeke (3,1), Pittem (3,0), Jabbeke (2,9), Wevelgem (2,9), Langemark-Poelkapelle (2,6), Ichtegem (2,1), Oudenburg (2,1) en Anzegem (2,0).14 van 64 West-Vlaamse gemeenten hadden in de periode van 29 juli tot en met 5 augustus geen enkele nieuwe coronabesmetting: Alveringem, Beernem, De Haan, De Panne, Heuvelland, Kuurne, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Oostrozebeke, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Veurne en Zuienkerke.Er werden gisteren 4 West-Vlamingen opgenomen in het ziekenhuis. Twee covid-patiënten werden gisteren uit het ziekenhuis ontslagen in onze provincie. In totaal liggen in West-Vlaanderen vandaag 29 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Twee patiënten liggen op de afdeling intensieve zorgen, van wie één aan de beademing.Niet alle mensen worden getest en daardoor is het aantal effectieve besmettingen ongetwijfeld hoger. Deze cijfers omvatten enkel de mensen die getest werden en dus zeker een coronabesmetting opliepen. Voor de duidelijkheid: de cijfers van het aantal besmettingen worden elke dag opgeteld, waardoor mensen die intussen genezen zijn, ook nog altijd worden meegeteld met de besmetten.),